Продаж арештованого майна банків в системі Прозорро.Продажі

02 жовтня 2019 р. колишній Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про намір уряду запустити продаж арештованого майна банків через офіційні майданчики електронної системи Прозорро.Продажі. На даний момент в країні існує підпорядкована Міністерству юстиції система онлайн-торгів арештованими активами, що належали боржникам банків. Однак в даний момент вона визнана надто корумпованою та малоефективною. Тож які головні переваги матиме реалізація арештованого майна банків через спеціальні акредитовані майданчики на зразок sale.uub.com.ua?

Арештоване майно банків – особливості реалізації в системі ProZorro.Sale

Наразі до арештованого майна відносяться різноманітні рухомі та нерухомі об’єкти, що були вилучені кредитором (банківською установою) за несплату боргу. Серед подібних активів зустрічаються квартири, нові автомобілі, коштовності, цілі партії одягу та взуття.

Як правило, продаж арештованих активів відбувається в максимально короткі строки, адже кредитори прагнуть якнайшвидше отримати назад витрачені кошти. Відтак на електронних аукціонах можна купити досить цікаві об’єкти за дуже привабливими цінами. Розширити власний бізнес, придбати нове авто або змінити житлові умови – дуже скоро доступ до виставленої на торги арештованої власності банківських боржників матимуть і клієнти майданчика «Української універсальної біржі».

Створена у 2016 р. незалежна система Прозорро.Продажі стала одним з найкращих антикорупційних стартапів світу. Щодня тут проводяться тисячі аукціонів з продажу найрізноманітнішого державного і комунального майна. Тож продаж арештованих активів на акредитованих майданчиках на зразок sale.uub.com.ua дозволить банківським установам швидко отримати кошти, повернувши таким чином несплачені борги. В той же час учасники електронних торгів, на яких виставляється арештоване майно банків, отримують унікальну можливість максимально вигідно придбати нову квартиру або житловий будинок, ексклюзивну іномарку чи смартфон останньої моделі.

Реалізація арештованого майна банків на електронному майданчику sale.uub.com.ua

Продаж арештованої власності боржників банків на майданчику «Української універсальної біржі» відбувається в кілька етапів:

  1. спочатку для арештованих об’єктів проводять процедуру оцінки – таким чином визначається початкова вартість лотів;
  2. дані про виставлене на продаж арештоване майно банків організатор торгів вносить до електронної системи та формує лоти;
  3. після цього на кожному майданчику з’являється інформаційне повідомлення про проведення аукціону;
  4. для участі у торгах учасники проходять реєстрацію на сайті sale.uub.com.ua та подають заявки на обрані лоти;
  5. у день проведення аукціону з реалізації арештованого майна банків зареєстровані учасники роблять ставки, після чого система автоматично обирає переможця.

Зацікавилися? Підпишіться на електронну розсилку або зручний Telegram-бот та отримуйте актуальну інформацію про нові аукціони!