Необроблену деревину можна придбати на аукціонах УУБ

Необроблена деревина – лісоматеріали, які отримують, розподіляючи повалені дерева та колоди на частини для подальшої обробки, переробки та використання у виробництві.

Влітку минулого року на ліцензованих товарних біржах, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа”, запрацював новий напрям – продаж лісоматеріалів. Такі зміни ініційовані урядом та Держлісагентством. Для того, щоб стати учасником подібних торгів, пройдіть акредитацію на Українській універсальній біржі.

Необроблена деревина реалізується в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua

Попередня робота лісокористувачів за прямими договорами спровокувала чимало питань з приводу ціноутворення на ринку необробленої деревини. Закон №738-IX змінив стан справ у сфері торгів лісоматеріалами та перевів продаж лісу на ліцензовані товарні біржі.

Реформування відповідного ринку розв’язало одразу кілька проблем:

  • процедура продажу деревини стала повністю прозорою, конкурентоорієнтованою;
  • повністю ліквідовано різні непрозорі механізми реалізації лісу;
  • дані про результати торгів, покупців та ціну на товар, а також інформація в електронній системі обліку деревини стала загальнодоступною;
  • став можливим моніторинг використання лісової сировини.

Одне з важливих місць серед економічно важливих ресурсів для України належить необробленій деревині. На ряду з іншими міжгалузевими комплексами лісовий за обсягами виробництва складає 2,8%, за кількістю працівників – 4,6%. Більш ніж 100 галузей пов’язані із поставкою лісопродукції, зокрема необробленої деревини.

Необроблену деревину можна придбати на Українській універсальній біржі

Площа лісового фонду України складає близько 10 млн га, але дані ресурси розміщені нерівномірно. Причинами цього є різноманітні природні умови та господарська діяльність людини.

На території нашої країни переважають хвойні і твердолистяні породи. Серед них особливо цінними є сосна, ялина, дуб, явір, бук, ясен. Також часто використовуються як сировина для меблевої промисловості вільха, груша, клен, черешня.

Охорона та використання деревини та інших лісових ресурсів підпорядковується у нашій державі лісовому законодавству, а з недавніх пір працює ще й електронний облік.

Продукцію лісової промисловості або вироби, виготовлені з деревини, використовують майже всі сфери народного господарства. Саме тому важливо зробити процедуру продажу лісоматеріалів прозорою та ліквідувати корупцію у цій галузі. З цим чудово справляються ліцензовані товарні біржі, зокрема ТОВ “Українська універсальна біржа”, завдяки яким лише за перші 12 місяців реалізації необробленої деревини лісові господарства отримали понад 15 млрд грн доходу.

Для того, щоб стати учасником чесних та відкритих торгів, пройдіть акредитацію на ТОВ “Українська універсальна біржа”. Налаштовуйте Email-розсилку за фільтрами на сайті uub.com.ua, а також підключайте Viber- та Telegram-бот, щоб відсортувати та не пропустити цікаві аукціони. Завжди актуальні новини на сторінці УУБ у Facebook.