Лісопереробну сировину за прозорими умовами продають на УУБ

Починаючи з 01 липня 2021 року купити лісопереробну сировину за прозорими умовами можна на офіційних біржових торгах, зокрема організованих ліцензованою біржею ТОВ “Українська універсальна біржа”. Різноманітна деревина – ділова, технічна, пресована, клеєна – реалізується на відкритих електронних аукціонах. Ставайте їх учасником, акредитувавшись на сайті uub.com.ua.

Прозоре формування ціни на лісопереробну сировину стало можливим завдяки біржовим торгам

Заготівлею, переробкою та подальшою експлуатацією деревини займається лісопромисловий комплекс України. Його формування та розвиток відбувається в умовах невисокої лісистості та лісодефіцитності.

Лісові ресурси сконцентровані здебільшого в Карпатах та на Поліссі. Найбільше серед них дерев дуба, сосни, бука, ялини, граба тощо. Хвойний ліс займає 42% площі, а твердолистяний – 43%.

З деревини отримують різні види лісоматеріалів. Наприклад, натуральні ділові, що являють собою повноцінну частину стовбура. Вони мають високу питому міцність та декоративність, стійкість до органічних кислот, солей, газів. І завдяки цьому є цінним конструкційним матеріалом.

Подібна лісопереробна сировина реалізується на прозорих біржових торгах дуже активно, адже вона добре гнеться, легко піддається обробці ріжучими інструментами, клеїться та утримує нанесені хімічні речовини (лаки, фарби). З натуральної ділової деревини заготовляють дошки і бруси, які потім використовуються у виробництві меблів, залізничних вагонів, суден тощо та у сільському господарстві. 

При механічній переробці лісоматеріалів утворюються деревні півфабрикати. Один із них деревна мука – продукт сухого подрібнення відходів, який використовують як наповнювач, наприклад, пластмас, що є необхідним компонентом обмазки зварювальних електродів чи у виробництві вибухових речовин. Деревна стружка застосовується у пресованих композиціях, для пакування крихких виробів. Тріски технологічні – важливий матеріал для виробництва деревно-стружкових плит.

Існує також пресована деревина, яку виготовляють шляхом пропарення при температурі 130-140° і обробки пресуванням під тиском 15-30 МПа. У результаті таких маніпуляцій матеріал пластифікується та надалі використовується для виготовлення гребних валів суден, збірних підшипників, деталей ткацьких верстатів, зубчатих коліс та вібро-гасячих прокладок.

Клеєна деревина утворюється при склейці шарів шпону від трьох і більше. Таким чином одержують фанеру, фанерні плити чи фасонні вироби. Серед останніх труби, стільці, шпалери, спинки, сидіння. 

Продаж лісопереробної сировини на прозорих аукціонах УУБ

Українська універсальна біржа забезпечує кваліфікований супровід аукціонів з реалізації лісопереробної сировини, що проходять у власній електронній торговій системі utsd.uub.com.ua

Беріть участь у чесних та відкритих торгах деревиною на  ТОВ “Українська універсальна біржа” та отримайте потрібний товар за вигідною ціною. Зробити це легко завдяки зручному інтерфейсу сайту uub.com.ua та допомозі консультантів за телефоном (044) 3-830-830. 

Для більшої зручності скористайтеся Viber- та Telegram-ботом УУБ.