Сировина для рудстійки на прозорих аукціонах біржі ТОВ "УУБ"

Деревна сировина для рудстійки - важливий матеріал для підприємств гірничодобувної галузі, яку сьогодні можна купити на електронних біржових аукціонах. Завдяки цьому процес купівлі-продажу лісу став значно прозорішим, а держбюджет поповнився на сотні мільйонів гривень. Взяти участь в онлайн-торгах необробленою деревиною на ліцензованій біржі УУБ надзвичайно просто – достатньо заповнити онлайн-заяву на отримання акредитації та сплатити обов’язкові грошові внески.

Що таке сировина для рудстійки. Особливості її використання

Руднична стійка являє собою круглий матеріал з деревини хвойних порід, який використовують для укріплення гірничих виробок. Сировину для рудстійки отримують з тонкомірної хвойної деревини – найкраще для цього підходять сосна, ялина, кедр, ялиця або модрина. Лісоматеріали при цьому мають бути чітко визначеного розміру, а попередні заготовки – відповідати конкретно встановленій специфікації.

Руднична стійка попередньо очищається від кори, а сучки обрізаються практично повністю – вони не повинні сильно виступати на поверхні стовбура. Торці сировини для рудстійки спилюють перпендикулярно до поздовжній осі серцевини. Кут спилювання не має перевищувати 1 см. Перешкодою для використання деревини як опорного матеріалу для виготовлення рудничних стійок може стати наявність гнилі (зокрема, внутрішньої), зарубів і затесок, які порушують цілісність волокон дерева.

Як відбувається продаж сировини для рудстійки на Українській універсальній біржі?

Сьогодні заготовлена державними лісгоспами деревина у повному обсязі реалізовується через ліцензовані товарні біржі. Деякий час в електронних аукціонах брали участь тільки найбільші лісгоспи, однак сьогодні ця норма є обов'язковою для всіх лісових господарств.

Вже зараз продаж необробленого лісу, зокрема сировини для рудстійки, проходить виключно на товарних біржах, що мають відповідну ліцензію. Беззаперечним лідером серед аналогічних компаній стала Українська універсальна біржа – за роки роботи наші клієнти, що виграли торги, сплатили державі мільярди гривень прибутку.

Обираючи на біржових аукціонах необроблену деревину, зокрема якісну сировину для рудстійки, майте на увазі, що найчастіше її використовують у наступних сферах: кам’яно-вугільній та гірничо-збагачувальній промисловості. Головною перевагою цього матеріалу є його здатність витримувати надвеликі вертикальні навантаження. У порівнянні з металом або бетоном, дерево більш легке та водночас еластичне, добре піддається обробці, а коштує значно дешевше. До того ж, дерев’яні заготовки зручно підганяти одна під одну. Цікава деталь – при розтріскуванні необроблена деревина видає специфічний звук, який може попередити гірників про усадку ґрунту або обвал.

Маєте питання? На них з радістю дадуть відповідь наші менеджери. Отримуйте сповіщення про нові торги сировиною для рудстійки та іншими видами необробленої деревини на ТОВ «УУБ» на електронну пошту або у зручному Viber- чи Telegram-боті.