Купити арештоване майно на майданчику Української універсальної біржі

Багатьох цікавить питання, де купити арештоване майно. Ця тема досить актуальна, адже серед вилучених відповідними службами об’єктів трапляються справжні скарби. Причому за речі у відмінному стані ви, скоріше за все, заплатите досить помірну ціну.

Купити арештоване майно в Україні можна буде на майданчиках Прозорро.Продажі

Відповідно до затвердженого у вересні 2016 р. Порядку реалізації арештованого майна, сьогодні продажу на електронних аукціонах підлягають активи, які були конфісковані у кредитора за несплату боргів. Тобто у разі неповернення кредиту майном боржників фактично починає розпоряджатися банківська установа. Остання, в свою чергу, зацікавлена в якомога швидшій реалізації проблемних об’єктів та поверненні витрачених грошей.

Починаючи з 2015 р. купити арештоване майно можна через державну систему електронних торгів конфіскованими об’єктами, що підпорядковується вітчизняному Мінюсту. Її головним завданням стало впровадження в дію урядової політики, яка стосується безапеляційного виконання рішень, прийнятих судом, окремими посадовими особами та відповідальними державними органами.

Раніше купити арештоване майно можна було на звичайних офлайн-аукціонах. Нерідко доступ до закритих приміщень мали лише «свої», а результатом торгів ставало мінімальне підвищення ціни. Переведення аукціонів у зручний онлайн-формат ненадовго покращило ситуацію: за п’ять років було проведено 60 000 успішних торгів, завдяки яким державний бюджет поповнився на 1,5 млрд. грн. Однак на адресу діючої системи електронних торгів арештованим майном останнім часом надходить все більше скарг. Так, у минулому році Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук відкрито повідомив про недовіру суспільства та численні махінації, які відбуваються під час торгів конфіскованими активами. Відтак влада ухвалила рішення про надання можливості широкому колу учасників купити арештоване майно на електронних майданчиках Прозорро.Продажі.

Як купити арештоване майно на майданчику Української універсальної біржі?

Інноваційний стартап ProZorro.Sale разом з підключеними до нього майданчиками вже три роки впевнено долає корупцію. За цей час за допомогою повністю прозорої електронної системи відбулося 291 тис. онлайн-аукціонів, на яких усі бажаючі могли придбати державну або комунальну нерухомість, транспортні засоби, приміщення для бізнесу, промислове обладнання та багато іншого. Сумарний прибуток від реалізованих активів вже склав 25,6 млрд. грн. і ця цифра швидко зростає. Збільшити державні прибутки також допоможе продаж арештованих об’єктів на майданчиках, аналогічних платформі sale.uub.com.ua.

Як купити арештоване майно на публічному аукціоні? Достатньо зареєструватися на нашому майданчику, обрати цікавий лот та зробити переможну ставку. Слідкуйте за оновленнями за допомогою електронної розсилки або у Telegram-боті Української універсальної біржі, робіть ставки та перемагайте в торгах!