Продаж землі сільгосппризначення

В даний час продаж землі сільськогосподарського призначення не проводиться - мораторій продовжено до 2019 року. Однак після закінчення його дії більше 10 % власників збираються скористатися можливістю продати свої наділи.

Продаж ділянок на «Прозорро.Sale»

Реалізація земель для сільського господарства практично нічим не відрізняється він аналогічних угод в системі «Прозорро». Після скасування мораторію ділянки будуть виставлятися на аукціон точно так як і будь-який інший товар. Потенційний покупець повинен буде вибрати з наявного в базі Prozorro переліку лот який його цікавить і прийняти участь в аукціоні.
В інформації про лот вказується кадастровий номер ділянки. Використавши цей номер для пошуку на порталі публічної кадастрової карти України, можна не тільки побачити контури ділянки, але й дізнатися подробиці права власності та уточнити нормативну фінансову оцінку.

Перспективи використання «Прозорро» для продажу сільськогосподарських ділянок

Поки для сільгоспземлі продаж обмежений мораторієм (можлива тільки оренда), однак можна в повній мірі оцінити вигоди використання платформи «Прозорро» для проведення торгів:
  • система забезпечує максимальну прозорість угоди;
  • аукціон, що проводиться онлайн, істотно збільшує кількість учасників, а значить, у продавця більше вибір вигідних пропозицій;
  • комфортність, економія часу і коштів - немає потреби бути присутнім на аукціоні фізично, знімати приміщення для заходу;
  • проведення всіх операцій з купівлі-продажу землі на єдиній платформі спрощує і впорядковує механізм здачі ділянок в оренду.
Таким чином «Прозорро» забезпечує всі умови, щоб продаж с/г землі відбувся за справедливими цінами, в найкоротші терміни і був захищений від корупційного впливу. Активізація і нормалізація земельного ринку при скасуванні мораторію стане однією з основних функцій системи «Прозорро». А поки що заходьте на майданчик, обирайте лоти та перемагайте в торгах. Підписуйтеся на електронну розсилку і Telegram-бот УУБ та вчасно дізнавайтеся про нові аукціони!