Укрпошта: оренда майна через Prozorro.Sale

АТ «Укрпошта» нещодавно запропонувала нову послугу – оренда приміщень, нерухомості, майна. Орендарем державної власності можна стати, скориставшись одним з офіційних майданчиків, які авторизовані у ProZorro.Sale, наприклад, sale.uub.com.ua.
Здача вільних нежитлових приміщень, звичайно ж, не ноу-хау на ринку нерухомості. Але з орендою державної власності зазвичай пов'язано безліч бюрократичних бар'єрів. Щоб полегшити й прискорити цю процедуру, був створений новий інструмент в системі Прозорро.Продажі. Онлайн-аукціон гарантує чіткі та прозорі вимоги, прості правила для всіх учасників.

Оренда приміщень АТ «Укрпошта» - чому це вигідно?

Для підприємців – це відмінний шанс розвивати бізнес, адже:
  1. У власності АТ «Укрпошта» понад 11 000 об'єктів нерухомості. Доступні не всі, але багато, є з чого вибрати в різних куточках України.
  2. Приміщення знаходяться в людних і комерційно вигідних місцях.
  3. Серед лотів від Укрпошти є не лише офісні приміщення, але й гаражі, виробничі бази, місця вільного призначення.
  4. Вартість оренди приміщення Укрпошти визначається Замовником.
Побудувати офісний центр – не кожному підприємцю по кишені. Тут же є шанс отримати нерухомість у всім відомій будівлі пошти. Клієнти можуть легко знаходити Ваш офіс. Згідно із законом, орендарями можуть стати підприємці, юридичні особи чи громадські організації.

Оренда майна Укрпошти через Prozorro

Як все відбувається на практиці:
  • замовник завантажує до системи інформацію про лот (загальний опис, початкову ціну, розмір мінімального кроку, термін оренди та інше);
  • до початку аукціону учасники мають змогу поставити питання замовнику, уточнити деталі по лоту (питання-відповідь відбувається в онлайн-режимі або за номером телефону);
  • після закінчення приймання пропозицій починається електронний аукціон (дата і час вказані в описі до лота, але додатково приходить повідомлення всім учасникам на адресу електронної пошти, вказаної при реєстрації);
  • згідно з правилами Прозорро.Продажі переможцем стає той, хто зробив найвищу цінову пропозицію;
  • АТ «Укрпошта» укладає договір оренди з переможцем, також сторони підписують протокол торгів та акт приймання-передачі об’єкту.
Увага! Угода може не відбутися через наступні випадки: переможець протягом 6 днів не підписав протокол; протягом 20 днів не підписав договір. Якщо це сталося, результати торгів вважаються такими, які не були завершені та аукціон повторно виставляють на торги.

Оренда нерухомості Укрпошти: як взяти участь у торгах?

Прозорро.Продажі – це електронна база даних, тут проводять публічні аукціони в режимі онлайн. Стати учасником системи можна на одному з офіційних майданчиків, наприклад, «Українська універсальна біржа» sale.uub.com.ua.
Що потрібно зробити учасникам торгів поетапно:
  1. Зареєструватися в системі на офіційному майданчику ProZorro.Продажі.
  2. Зайти на сторінку з обраним аукціоном (в даному випадку – лот для оренди від Укрпошти) в режимі «Учасник».
  3. Подати пропозицію на участь в аукціоні.
  4. Перевірити час початку торгів (проходять за київським часом).
  5. Коли прийде час саме Вашого ходу, з'явиться спеціальна форма для внесення ціни. Учаснику дається 3 хвилини, щоб зробити ставку.
  6. Прозорро.Продажі – аукціон на підвищення ціни, тому варто робити ставки вище заявленої суми за лот.
  7. Електронні торги проходять в 3 етапи. Остання найвища ставка – переможна.
Для учасників торгів обов'язкова умова – гарантійний внесок. Так система страхується від недобросовісних користувачів.
Варто зазначити, що замовник до закінчення аукціону не бачить, хто саме робить ставки. Тільки ціну. Підсумки торгів визначаються автоматично. Тобто в усіх учасників рівні шанси на перемогу.
На нашому офіційному майданчику sale.uub.com.ua публікується повний перелік аукціонів, в тому числі та від АТ «Укрпошта». Для користувачів доступна електронна розсилка на нові лоти в системі (для цього підпишіться на email-розсилку). Залишилися додаткові питання по темі? Звертайтеся до наших менеджерів. Вони допоможуть подати заявку на обраний аукціон.