Заставні автомобілі в системі Прозорро.Продажі

В якості заставного майна банків автомобілі виступають найчастіше. Це відбувається, якщо позичальник планує взяти велику суму грошових коштів або ж оформляє автокредит. Тому в разі невиконання боргових зобов'язань машину віддають на реалізацію через систему «Прозорро.Продажі». Таким чином, кожен бажаючий отримує можливість купити автомобіль за вигідною ціною.

Юридичні аспекти викупу заставного авто

Заставне авто переходить в майно банку, коли боржник визнається неспроможним погасити кредит. Однак цей факт повинен встановлюватися в судовому порядку. Коли суд оголошує про позбавлення колишнього власника прав на транспортний засіб, воно визнається вилученими. Надалі можливо два варіанти розвитку подій:
Продаж заставного майна банків на електронних аукціонах ProZorro зараз найпоширеніша практика, оскільки це дає можливість в короткі терміни реалізувати банківське майно і, тим самим, погасити борги перед клієнтами банку.
Питаннями продажу і оцінки конфіскованих машин займаються судові пристави, які прагнуть якомога швидше закрити справу, тому намагаються швидше реалізувати майно. Банк, в свою чергу, також не затягує процедуру в пошуках найвигіднішої пропозиції, оскільки йому доводиться витрачатися на утримання і зберігання транспортного засобу.

Вигоди для покупця у викупі заставного авто

У порівнянні з ринковою ціною заставне рухоме майно банків продається дешевше. Цим подібні угоди і приваблюють покупців. Крім того, для них є ще ряд переваг. Головні з них:
  • Юридична чистота угоди;
  • Гарний технічний стан авто;
  • Доступність елітних моделей з безпрецедентною вартістю.
При легальному продажі машини банківські юристи ретельно перевіряють її історію по різних каналах, тому документи на транспортний засіб бездоганні. Особливо це стосується великих банків, які містять юридичний відділ.
Кредитні автомобілі - це в переважній кількості випадків нові авто, які мають мінімальний пробіг та обслуговуються в сертифікованих автосервісах. А при відсутності всієї необхідної суми для викупу транспортного засобу новий власник може оформити на залишок кредит під заставу паспорта цього засобу, причому в тому ж банку.

Як відбувається процедура продажу заставних автомобілів банку?

Якщо заставним майном банків виступають вантажні автомобілі або «легковики», оформлення угоди купівлі-продажу відбувається таким чином:
  • Пошук підходящої машини в системі «Прозоро.Продажі» на сайті sale.uub.com.ua.
  • Реєстрація на торговому майданчику sale.uub.com.ua.
  • Подача заявки на участь в аукціоні з реалізації майна банків.
  • Участь в аукціоні.
Всі ці кроки можна пройти на офіційному акредитованому в системі Прозорро.Продажі майданчику sale.uub.com.ua. На нашому майданчику також можна оформити підписку і отримувати на свій e-mail повідомлення з відповідними аукціонами.
Високі шанси купити заставне майно банків в Україні, автомобілі зокрема, мають люди, які регулярно вивчають оновлення на ресурсі sale.uub.com.ua. Це дозволяє відстежувати лоти і працювати на випередження. Уже зараз у відповідному розділі представлено безліч пропозицій, в тому числі з продажу імпортних седанів, позашляховиків, купе та інших машин. Заходьте на майданчик, обирайте лоти та перемагайте в торгах. Підписуйтеся на електронну розсилку і Telegram-бот УУБ та вчасно дізнавайтеся про нові аукціони!