Новини про ринок землі в Україні на сайті sale.uub.com.ua

Останні новини про ринок землі в Україні повідомляють про можливість справедливої конкурентної зміни власників угідь сільськогосподарського призначення.

Земельна реформа в Україні, що триває всі роки незалежності, є рекордною за часом. Уряд постійно продовжував тимчасову заборону на купівлю-продаж аграрних угідь.

Але нещодавно сталася резонансна подія, що дасть поштовх для розвитку аграрно-промислового комплексу і збільшить його ефективність. У квітні 2020 року Президент підписав Закон «Про обіг земель сільгосппризначення». Такий розвиток подій обіцяє покращити стан економіки держави.

Новини про ринок землі в Україні - ухвалення нового законодавства

Мораторій, який діяв до прийняття закону, обмежував права власників на купівлю-продаж землі. Був єдиний спосіб передачі її іншим особам – здача в оренду. Причиною таких обмежень уряд називав відсутність у державі інфраструктури для запровадження ринку землі.

Довгий час навколо цього питання точилися дискусії. Новий закон дозволить власникам отримувати від землі більше прибутку вже з 01 липня 2021 року. Окрім цього, завдяки інвестиціям буде змога створити додаткові робочі місця, налагодити виробництво сільськогосподарської продукції.

Новий закон дозволить фермерським господарствам займатися довгостроковим фінансовим плануванням, перетворить їхні угіддя в актив та пришвидшить економічне зростання. Створення цивілізованого ринку землі та можливість розпоряджатися своєю власністю – ознаки демократичної держави.

Новини земельного ринку - реалізація аграрних угідь на Прозоро.Продажі

Після скасування мораторію громадяни України зможуть вільно розпоряджатися аграрними угіддями. Іноземці ж матимуть таке право тільки після схвалення відповідного рішення на референдумі.

Найдоцільнішим буде подальший перехід реалізації сільгоспугідь на Прозоро.Продажі, що зарекомендувала себе як відкрита і об’єктивна система. Вона передбачає проведення аукціонів в режимі онлайн, до яких приєднуються всі охочі. 

Завдяки публічності цієї системи стало набагато легше контролювати реалізацію державної і комунальної власності. Цілковита анонімність забезпечує неупередженість та відсутність дискримінації.

Для того, щоб взяти участь у торгах на Прозоро.Продажі, потрібно:

  • зареєструватися на одному з майданчиків, що підключені до системи, наприклад, sale.uub.com.ua;
  • обрати аукціон, що вас цікавить;
  • завантажити потрібну документацію;
  • сплатити реєстраційний і гарантійний внески;
  • робити ставки на торгах і перемогти.

Новини українського земельного ринку на майданчику УУБ

Реєструйтеся на майданчику Української універсальної біржі для того, щоб брати участь у торгах легко і зручно, адже ми входимо в п’ятірку кращих платформ системи Прозорро. 

Дізнавайтеся про новини на ринку землі на сайті sale.uub.com.ua та перемагайте разом з нами.

Щоб зв’язатися з нашими експертами, телефонуйте (044) 221-32-33 і отримайте вичерпну консультацію. Дізнавайтеся про появу нових лотів завдяки Email-розсилці, Тelegram-боту та Viber-боту. А також обов’язково підписуйтеся на нашу сторінку у  Facebook.