Купівля брухту чорних металів через «Прозорро.Продажі»

Вирішили купити чорний метал? Скористайтеся можливостями системи ProZorro.Sale, за допомогою якої державні підприємства реалізують металобрухт. Торги проходять відкрито, прозоро, на конкурсній основі, що виключає корупцію. Дозволяють державним підприємствам вигідно продати майно, яке вже не використовується в їх діяльності, але вимагає витрат на утримання.
Металобрухт чорних металів - лом заліза і його сплавів з вуглецем (наприклад, сталь, чавун). Від вмісту вуглецю та інших елементів в сплаві залежить якість товару. При покупці подібної продукції ціна формується, виходячи з категорії брухту ринкового попиту на торгах.
Металевий брухт реалізують держпідприємства зі сфери: металургія, машинобудування, приладобудування. Але є лом, який виникає в процесі невиробничої діяльності:
  • залізниця - прийшли в непридатність вагони, рейки;
  • будмайданчика - металоконструкції, які вже вийшли з ладу;
  • знесення виробничих або житлових споруд;
  • утилізація транспортних засобів.
Законодавством металобрухт віднесений до відходів виробництва і споживання.

Особливості продажу брухту чорних металів

Оборот вторинного металобрухту має важливе значення для економіки країни. Для підприємств - це недорогий спосіб отримати метал на вторинній основі, компенсувавши дефіцит сировини. Вторинна переробка будь-якого металу на 100 % відновлює його первісний вигляд і якість.
Підприємства можуть здійснювати продаж або купівлю чорного металу з метою його подальшої переробки. Однак до початку роботи електронного аукціону ProZorro.Sale і його офіційних майданчиків, наприклад, sale.uub.com.ua, реалізувати такий товар було досить складно через бюрократичні «зволікання».
Для більшості державних підприємств списання або продаж майна - це тривалий і трудомісткий процес з величезною кількістю оформленої документації. В результаті на складах організацій накопичується металобрухт, який осідає на балансі, не приносячи ніякої вигоди.
Використання системи електронних торгів ProZorro.Sale для реалізації активів державних підприємств допомагає вирішити ці проблеми та відкриває новий доступний ринок.

Купівля брухту чорних металів на ProZorro.Sale

«Прозорро.Продажі» - електронна система, створена за ініціативою Мінекономрозвитку і торгівлі, Трансперенсі Інтернешнл Україна, ФГВФО і НБУ. Участь в аукціонах стала більш легкою і простою. Будь-який підприємець може почати скупку брухту чорних металів, використовуючи онлайн-аукціон. Брати участь можуть як фізичні, так і юридичні особи.
Що для цього потрібно:
  1. Пройти реєстрацію. Це можна зробити на одному з офіційних майданчиків системи «Прозорро.Продажі», наприклад, Українська універсальна біржа. Користувачі отримують «Особистий кабінет», в якому буде відображатися інформація про хід торгів, укладених угодах.
  2. Вибрати лот. Учасники мають право переглянути всі пропозиції, виставлені на онлайн-аукціоні і прийняти рішення: куплю лом чорних металів, вибравши найбільш вигідний лот.
  3. Внести гарантійний внесок. Він становить певний відсоток від початкової вартості лота і сплачується кожним учасником. Якщо користувач не виконав обов'язки онлайн аукціону (наприклад, виграв лот і не заплатив за нього), то втрачає суму внеску, кошти залишаються у замовника. Якщо учасник успішно завершив електронні торги - залишок гарантійного внеску повертається до нього.
  4. Брати участь в аукціоні. В особистому кабінеті учасників буде посилання на аукціон, який відбувається в реальному часі. Користувачі роблять ставки. Для цього потрібно ввести суму у відповідні поля форми. Переможцем оголошується той, хто запропонував найвищу ціну за лом чорного металу.
  5. Підписати протокол торгів. У ньому зафіксована вартість придбаного лота і реквізити продавця/покупця для оплати товару та укладення договору.
  6. Оплатити лот. Необхідно розрахуватися із замовником на 100%, після чого гарантійний внесок повертається покупцеві.
Учасники можуть бачити під час електронного аукціону тільки розмір ставки, інші дані закриті до закінчення торгів. Користувачам не потрібно постійно перебувати online, чекаючи початку аукціону, система автоматично повідомляє про дату і час.

Купимо брухт чорних металів: чому на Прозорро.Продажі?

Переваги системи:
  • торги проходять в онлайн режимі, а значить брати участь в них можна з будь-якої точки, де є Інтернет;
  • не потрібно готувати пакет документів, щоб купити брухт;
  • є можливість в онлайн режимі поставити запитання замовнику;
  • на офіційних майданчиках представлені всі пропозиції підприємств, які реалізують металевий лом в Україні;
  • чорний метал можна придбати за вигідною вартістю.
  • На аукціоні надається докладний опис лота: початкова ціна, розмір мінімального кроку і внеску, дата проведення торгів, інформація про товар, місцезнаходження майна та контакти власника.
На аукціоні надається докладний опис лота: початкова ціна, розмір мінімального кроку і внеску, дата проведення торгів, інформація про товар, місцезнаходження майна та контакти власника.
На нашому офіційному майданчику публікується повний перелік електронних аукціонів, який проводиться на ProZorro.Sale. Ви можете оперативно отримувати відомості про нові пропозиції в системі, підписавшись на email-розсилку або Telegram-бот УУБ. Виникли питання? Звертайтеся до наших менеджерів, які допоможуть подати заявку на аукціон і вирішити інші проблеми.