Новий порядок проведення земельних аукціонів в Україні на Prozorro.Sale

З 01 липня 2021 р. в Україні кардинально зміниться порядок проведення земельних аукціонів. Це пов’язано з відкриттям ринку землі сільгосппризначення та ухваленням важливого законопроекту №2195. За ним ділянки, що належать державі або територіальним громадам, будуть реалізовуватися виключно через прозорі електронні аукціони.

Порядок проведення земельних аукціонів в Україні

Нові законодавчі норми передбачають зміну діючого порядку проведення земельних аукціонів. Наприклад, сучасні електронні торги, що відбуваються з використанням системи Прозоро.Продажі, забезпечать високий рівень конкуренції. Завдяки цьому земля сільськогосподарського призначення у найближчому майбутньому значно зросте в ціні.

З початком торгів с/г ділянки виставлятимуться на продаж в спеціальній торговій системі, що перебуває у державному відомстві. Вона має працювати та адмініструватися відповідно до нового порядку проведення земельних аукціонів в Україні. Електронні торги проходять в мережі Інтернет – слідкувати за ними в режимі реального часу може будь-хто. Це гарантує необхідний рівень прозорості та відкритості процедури. Громадськість же зможе впливати на хід аукціону, виявляти та оскаржувати можливі порушення.

Переможцем онлайн-торгів з продажу або здачі в оренду землі сільськогосподарського призначення визнається учасник, що подав найвищу цінову пропозицію. Також онлайн оприлюднюється договір реалізації чи тимчасового користування земельною ділянкою, укладений з організатором торгів.

Ініціатором проведення таких торгів може виступати власник сільськогосподарської землі (паю), органи виконавчої влади або місцеві громади (якщо мова йде про ділянки, які перебувають у державній чи комунальній власності).

Проведення земельних аукціонів на майданчику Прозорро.Продажі

Запуск електронних торгів землею на Prozorro.Sale – наступний етап процесу прозорої реалізації державного і комунального майна. На акредитованих системою майданчиках, таких як sale.uub.com.ua, сьогодні можна купити чи орендувати все що завгодно – у буквальному сенсі. Житлову нерухомість, автомобілі, промислові виробництва, необроблений ліс, земельні ділянки, залізничні вагони, права стягнення кредитних зобов’язань.

Протягом останніх чотирьох років завдяки системі Прозоро.Продажі та офіційним майданчикам на зразок Української універсальної біржі відбулося 378 тис. відкритих онлайн-торгів. У результаті держава отримала 40 млрд. грн. прибутку, відповідно, проведення земельних аукціонів у такий спосіб буде не лише чесним, а й економічно ефективним.

Після реєстрації на сайті sale.uub.com.ua, ви отримуєте підтримку найкращих консультантів та фахівців галузі. Тут ви знайдете усю необхідну інформацію щодо порядку проведення земельних аукціонів в Україні та актуальних цін на ділянки сільгосппризначення. Налаштуйте щоденну E-mail-підписку, сповіщення у земельних Viber- та Telegram-ботах – вчасно дізнавайтеся про проведення торгів з продажу аграрних угідь.