Правила проведення торгів земельними ділянками на майданчику УУБ

З відкриттям ринку землі сільгосппризначення все більше людей цікавляться правилами проведення торгів земельними ділянками. Адже для мільйонів українців, які роками здавали свої активи в оренду за безцінь, сьогодні відкривається безліч нових можливостей. Як вигідно продати або купити аграрні угіддя на торгах, уникнувши відкатів старим корупціонерам, та яку ціну вважати дійсно ринковою – корисні поради діючим і майбутнім землевласникам дають експерти майданчика Української універсальної біржі.

Порядок проведення торгів земельними ділянками в системі Прозорро.Продажі

Скасування довготривалого мораторію – важливий крок, особливо якщо врахувати, що заборона на продаж стосувалася 70% усіх сільськогосподарських угідь країни та 7 млн. її громадян. Окрім більш загального закону «Про обіг земель с/г призначення», за останні місяці депутати ухвалили ряд важливих постанов. Вони стосувалися, зокрема, передачі ділянок, що належали державі, місцевим громадам, а також їх обов’язкового продажу та здачі в оренду через електронні торги, такі як Прозоро.Продажі.

З 01 липня 2021 р. придбати або орендувати с/г землю державної чи комунальної власності зможуть усі бажаючі. Проведення торгів на такі земельні ділянки відбуватиметься в спеціалізованих електронних торгових системах – однією з них є відомий на весь світ антикорупційний проект Prozorro.Sale.

Організаторами аукціону, відповідно до нового порядку проведення торгів земельними ділянками, можуть виступати фізичні або юридичні особи – власники землі, державні органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування. Він заздалегідь визначає перелік лотів, що підлягатимуть реалізації на відкритих онлайн-торгах, із вказанням їх місця розташування, площі, цільового призначення, кадастрового номеру, якості ґрунтів та інших важливих характеристик.

Звертаємо вашу увагу, що сільськогосподарську землю державної і комунальної власності до завершення аукціону не можна відчужувати, використовувати у якості заставного майна, надавати у користування третім особам.

Як купити земельну ділянку на торгах через майданчик sale.uub.com.ua

За правилами проведення торги земельними ділянками с/г призначення вимагають попередньої реєстрації на одному з 40 акредитованих майданчиків Прозоро.Продажі. Вказана система електронних аукціонів складається з двох рівнів: Центральної бази даних, куди потрапляє уся інформація по виставленим на продаж лотам, та підключених до неї спеціальних онлайн-платформ, які забезпечують повну юридичну і технічну підтримку учасників.

Майданчики мають подібний функціонал і синхронно публікують дані, що стосуються проведення торгів земельними ділянками. Їх головна відмінність – приємний, зручний інтерфейс, актуальність інформації та якісний клієнтський сервіс. Все це ви знайдете на електронному майданчику Української універсальної біржі – беззаперечному лідеру по кількості учасників, що перемогли в онлайн-аукціонах.

Зателефонуйте персональному менеджеру просто зараз - (044)221-32-33. Підпишіться на щоденну E-mail-розсилку, офіційну сторінку УУБ у Facebook або скористайтеся зручними земельними Telegram- і Viber-ботами – будьте в курсі найменших змін у правилах проведення торгів земельними ділянками на Prozorro.Sale.