Фонд держмайна: чи стане прозорим?

Останні роки Фонд держмайна оточений постійними чутками, скандалами і реформами: то ніяк не можуть продати Одеський припортовий завод, то змінюють керівника відомства, впроваджують електронні торги з продажу об'єктів малої приватизації і т.п. Але треба визнати, що поки це ніяк не допомогло в питанні ефективного наповнення державного бюджету.
У 2018 році Фонд держмайна України начебто дав ефектний старт новому реформаторському процесу, разом з Міністерством економічного розвитку і Верховною Радою України - прийнятий новий Закон України «Про приватизацію державного та комунального майна».
Ми вирішили поцікавитися в учасників ринку, чи буде ця реформа ефективною або ж просто чергове замилювання очей громадян України.
«Потрібно зізнатися, що Фонд державного майна України одним з перших в Україні вирішив впровадити електронні торги. Це сталося ще в 2016 році. Були проведені консультації, робочі групи, тестування програмних забезпечень торговців. Але відчутного ефекту від цих торгів не було. Причин багато, головні з них: це низьколіквідні активи і їх завищена ціна. Тобто практично фонд державного майна не поспішав виставляти на продаж цікаві об'єкти, тому і не виконувалися поставлені плани», - розповів Олег Падалка, директор Асоціації «Біржові та електронні майданчики».
«У червні 2018 року запроваджується прогресивна система Прозорро.Продажі, учасником якої є наш майданчик sale.uub.com.ua і ми очікуємо, що кількість цікавих ринку об'єктів збільшиться в рази. Відповідальним за це є Фонд держмайна. Харків, Київ, Одеса та інші обласні центри вже також готові працювати за новим законом і за новими принципами», - закінчив Олег Падалка.
Заходьте на майданчик, обирайте лоти та перемагайте в торгах. Підписуйтеся на електронну розсилку і Telegram-бот УУБ та вчасно дізнавайтеся про нові аукціони!