Арештоване майно на відкритих аукціонах в системі ProZorro.Sale

Питання вільного продажу арештованого майна давно турбувало українське суспільство. Новий уряд нарешті приділив увагу даній проблемі: у жовтні 2019 р. Кабінет міністрів прийняв рішення перевести продаж усіх арештованих активів на майданчики системи Прозорро.Продажі, про що журналістів на брифінгу повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як сьогодні відбувається продаж арештованого майна в Україні?

Довгий час в Україні арештоване майно не продавалося взагалі – квартири, автомобілі, різноманітне обладнання та предмети побуту роками не знаходили нових господарів, в той час як держава витрачала мільйони гривень на їх утримання. До деталей продуманий механізм реалізації таких активів одразу б вирішив ряд надважливих питань, зокрема, раціонального управління арештованим майном.

Та система, яка врешті була запроваджена владою для отримання прибутку від майна боржників, не змогла на 100% задовольнити потреби всіх учасників ринку. Однак ситуація кардинально зміниться після офіційного запуску відкритих аукціонів з реалізації арештованих активів в системі Прозорро.Продажі, коли в торгах зможуть брати участь усі бажаючі.

Відкрита реалізація арештованих активів через електронну систему ProZorro.Sale

Арештоване майно – це рухомі і нерухомі об’єкти, які за рішенням суду втратили своїх попередніх власників (через борги по кредитним зобов’язанням, нехтування сплатою аліментів або порушення умов перевезення товарів через український кордон). Арештоване майно може бути яким завгодно – сюди відноситься житлова або комерційна нерухомість, виробничі цехи та спеціалізоване обладнання, земельні ділянки, легковий і вантажний автотранспорт, комп’ютери, планшети, мобільні телефони, різноманітні товари для дому, одяг, взуття, навіть літаки і пароплави.

Звісно, за старими «неофіційними» правилами найкращі активи відходили за безцінь конкретним особам, за що чиновники отримували чималі «відкати». Часто ціна лотів навмисне занижувалася, та і їх облік вівся не надто прискіпливо. Зламати незаконні схеми та побороти корупцію допоможе цілком чесний та прозорий продаж арештованого майна через електронні майданчики ДП «Прозорро.Продажі».

Процедура банкрутства є досить складною, а попередні заплутані схеми його реалізації ускладнювали процес і для державних установ, і для покупців. Учасники торгів в першу чергу мають довіряти системі проведення аукціонів з продажу арештованого майна – в Україні таким механізмом стало ДП «Прозорро.Продажі».

Зареєструвавшись на електронному майданчику «Української універсальної біржі», ви отримаєте унікальну можливість чесно купувати обрані лоти, не вступаючи при цьому в скандали та тіньові «договорняки». Клієнти майданчика sale.uub.com.ua отримують кваліфіковану технічну та юридичну підтримку – фахівці біржі забезпечать компетентні консультації на усіх етапах публічних торгів арештованим майном. Підписуйтеся на регулярну Email-розсилку та першими дізнавайтеся про цікаві аукціони!