Торги необробленою деревиною у Чернігові на біржі УУБ

Починаючи з 01 липня 2022 року, виставляти лоти на аукціон з продажу необробленої деревини у Чернігові та інших регіонах України лісозаготівельники зобов’язані виключно через ліцензовані товарні біржі. Нова ініціатива нашого уряду має на меті забезпечити повну прозорість ринку лісових матеріалів, в тому числі – спростити контроль за їх обігом та цільовим використанням.

Переваги реалізації необробленої деревини на аукціоні

біржі УУБ у м. Чернігів

Відповідно до прийнятих урядом нововведень, вже півтора року весь ліс-кругляк у Чернігові, як і по всій країні, реалізується на електронних біржових аукціонах. За оновленими правилами продаж необроблених лісоматеріалів на спеціальних торгових платформах на зразок uub.com.ua, покликаний остаточно вивести ринок деревини з тіні. Разом із запровадженням електронного обліку заготовленої сировини та забороною суцільної вирубки Карпатських лісів, вони ще на крок наблизили Україну до вимог ЄС.

Ініціаторами проведення прозорого аукціону з продажу необробленої деревини у Чернігові, Житомирі, Києві та інших містах України також стали Держлісагентство, експерти різноманітних профільних об’єднань і асоціацій. Раніше частина заготовленого лісу-кругляку реалізовувалася за прямими договорами, які лишали безліч можливостей для створення корупційних схем. Так, вартість лісових матеріалів встановлювалася локально і могла свідомо занижуватися, за що керівники лісозаготівельних підприємств отримували чималі відкати. Використання електронних біржових торгів дозволить уникнути подібних зловживань, оскільки дані про кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Чернігові публікуватимуться у відкритому доступі.

Вигідно купити ліс-кругляк у Чернігові

на ТОВ «Українська універсальна біржа»

Допомагаючи реалізовувати найрізноманітніше майно на прозорих аукціонах, численні товарні біржі допомагають державі щороку отримувати мільярди гривень чистого прибутку. Чимало зусиль для цього доклали і фахівці платформи ТОВ «Українська універсальна біржа». Від самого початку ми робимо все для того, щоб учасники торгів отримували потрібні активи на максимально вигідних умовах.

Пройшовши нескладну процедуру отримання акредитації, ви отримаєте доступ до актуальних аукціонів з продажу необробленої деревини не лише у м. Чернігів, а й по всій Україні. Також звертайтеся за безкоштовною консультацією до наших менеджерів. Переглядайте навчальні відео на YouTube-каналі біржі УУБ та дізнавайтеся, як перемогти у торгах. Інформація про нові аукціони – у нашій регулярній Email-розсилці, спеціальних Telegram- і Вайбер-ботах Української універсальної біржі.