Аукціони з продажу лісу – взяти участь на УУБ

З 01 липня 2021 року в Україні аукціони по лісу проходять на ліцензованих товарних біржах, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа”. Новий проект був запущений за ініціативи уряду та Державного агентства лісових ресурсів України. Відтепер всі обсяги деревини лісозаготівельники зобов’язані реалізовувати виключно на публічних аукціонах лісу на товарних біржах, що мають відповідну ліцензію. Однією з таких є ТОВ “Українська універсальна біржа”, взяти участь у торгах якої ви можете після акредитації на uub.com.ua.

Відкриті аукціони лісу. Для чого потрібна акредитація на Українській універсальній біржі

Останнім часом механізм продажу необробленої деревини нерозривно асоціювався зі скаргами та скандальними схемами, що спонукало владу застосувати в даній галузі альтернативний підхід. Чесний та відкритий для громадськості продаж лісу на біржових аукціонах разом з електронним обліком заготовленої деревини нарешті виведуть з тіні вітчизняний ринок лісових ресурсів.

Відповідно до затвердженого урядом Закону «Про організовані товарні ринки», лісозаготівельні підприємства на електронному аукціоні лісу кругляку зобов’язані продавати всю заготовлену сировину. Це правило стосується не лише необробленої деревини, а й іншої лісопродукції.

Головними перевагами аукціону по лісу-кругляку на товарних біржах, є відкритість усієї інформації по торгам. Обсяги, дата проведення, компанія-організатор, бюджет – перераховані дані про аукціон знаходяться у публічному доступі, їх легко перевірити та оскаржити у разі невідповідності. Також новий підхід передбачає обов’язкову передачу інформації по кожному аукціону з лісу до нещодавно створеного єдиного електронного обліку деревини. У підсумку це дозволить досить якісно контролювати процес використання лісоматеріалів, від моменту отримання квитків на рубку до реалізації заготовленого лісу кругляка на аукціоні.

Біржа uub.com.ua пропонує взяти участь в аукціоні лісу в Україні

Продаж необроблених лісоматеріалів на електронних біржових аукціонах є економічно ефективним та максимально зручним для звичайних користувачів. Повністю незалежна система відкриває шлях до публічних торгів усім бажаючим – варто лише попередньо акредитуватися на ТОВ “Українська універсальна біржа”, яка, до речі, є лідером серед вітчизняних товарних бірж за напрямом “Необроблена деревина та пиломатеріали”.

Завдяки зручно налаштованому пошуку в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua, ви швидко знайдете потрібний аукціон лісу. Виставлені на торги УУБ лісоматеріали поділяються на дві великі категорії:

  • ліс хвойних порід;
  • деревина листяних порід (м’яких або твердих).

Дізнатися більше ви можете, підписавшись на нашу електронну розсилку, сторінку біржі у Facebook або зручні лісові Viber- та Telegram-бот. Отримуйте актуальну інформацію по обраному напрямку та приймайте участь в торгах на Українській універсальній біржі!