Ціна на кругляк бука на електронних аукціонах біржі УУБ

Деревина в усі часи була важливим компонентом різних виробничих процесів. Навіть сьогодні, коли людством створена величезна кількість якісних штучних замінників, лісоматеріали залишаються одним із найуживаніших матеріалів у будівництві, фармацевтиці, меблевій та інших галузях промисловості.

Популярність тієї чи іншої породи деревини залежить в першу чергу від її якостей. Наприклад, бук-кругляк, ціну якого можна дізнатися на офіційному сайті ТОВ “Українська універсальна біржа”, займає провідні позиції за більшістю показників, а тому й має неабиякий попит на електронних торгах деревиною, взяти участь в яких вже сьогодні можете й ви.

Які фактори впливають на формування ціни кругляка бука в Україні

Сьогодні букова деревина є одним із найцінніших ресурсів на відповідному ринку. Пояснюється це тим, що пиломатеріали цієї породи володіють цілим набором чудових технічних та естетичних якостей, серед яких:

  • високий показник міцності;
  • зносостійкість;
  • еластичність матеріалу та легкість його обробки;
  • здатність до утримання різних кріплень;
  • чудові естетичні показники.

Все це в купі робить бук однією із найцінніших порід, заготівля якої здійснюється на території України у великих промислових масштабах.

Букові пиломатеріали є досить уживаною сировиною, яку активно використовують вітчизняні деревообробні підприємства. Так, завдяки своїй естетичній привабливості, із кругляка бука, ціну якого досить легко можна проаналізувати завдяки функції “Біржовий курс” на офіційному сайті ТОВ «Українська універсальна біржа», виробляють велику кількість елементів для внутрішньої обробки приміщень.

Також одним із популярних напрямів є виготовлення конструкційних матеріалів із букової деревини. Завдяки високим показникам міцності, пиломатеріали цієї породи з легкістю витримують великі навантаження.

Бук-кругляк та його ціна на торгах ТОВ “Українська універсальна біржа”

Як уже було сказано вище, деревина є цінним промисловим ресурсом, який сьогодні використовується у величезній кількості галузей народного господарства. Тому держава, яка є регулятором торгових відносин, має забезпечити прозорий та справедливий процес реалізації лісопродукції.

Ще донедавна в Україні не існувало відкритих механізмів продажу необробленої деревини. Це створювало проблеми для деревообробних підприємств, які були змушені стикатися з різними бюрократичними проблемами та тотальною корупцією у сфері реалізації лісоматеріалів. Для руйнування цієї системи парламентарі розробили та ухвалили низку нормативно-правових документів, які чітко регулюють відносини на ринку деревини.

Відтепер реалізація пиломатеріалу відбувається в онлайн-форматі на тих торгових біржах, що мають відповідну ліцензію. Однією з таких є ТОВ “Українська універсальна біржа”, яка однією з перших отримала відповідне право.

Відтепер будь-який підприємець може у два “кліки” переглянути доступні лоти, проаналізувати ціну бука-кругляка чи, власне, взяти участь у торгах. Також досить легко відстежувати актуальні лоти, що стало можливим завдяки спеціальним лісовим ботам ТОВ «УУБ» у Viber і Telegram. Підпишіться та налаштуйте їх за потрібними вам параметрами (регіон, бюджет тощо), щоб отримувати миттєві сповіщення про нові аукціони прямо на свій смартфон.