Деревну продукцію можна придбати на онлайн-аукціонах

Деревна продукція – це матеріали, які одержуються шляхом планових рубок лісу. Вони можуть бути хвойні (модрина, сосна, ялиця та ін.) і листяні (ясен, береза, вільха, дуб, граб тощо). У промисловій діяльності зазвичай використовуються не лише лісоматеріали високого класу якості, а й тріски, дрова, кору, живицю (смолу). 

Акредитуйтеся на Українській універсальній біржі та отримуйте можливість придбати необроблену деревину за вигідною ціною на електронних аукціонах.

Деревна продукція – способи використання та її реалізація на біржових торгах

Завдяки деревній продукції в Україні активно функціонують три сфери: лісозаготівельна, деревообробна та целюлозно-паперова. Перша відповідає за заготівлю колод, зелені, смоли, тріски. Друга займається виробництвом матеріалів для будівництва, сільського господарства, залізничного транспорту тощо. Целюлозно-паперова промисловість працює з целюлозою, виготовляє картон, папір та вироби з них.

Деревна продукція хвойних та листяних порід – це цінний матеріал для виробництва меблів, столярних виробів, дощок, музичних інструментів, опор мостів, стовпів для ліній електропередач. Чималі обсяги лісоматеріалів використовують як паливо.

Хвоя стійка до гниття у воді. Деревину модрини, наприклад, застосовують для виготовлення паль, на яких уже сотні років стоять будинки у Венеції. Сировиною для високоякісного паперу служать волокна сосни. Активоване вугілля, яке застосовують для очищення кишківника та лікування отруєнь, утворюється при спалюванні деревини ялини.

Ефірні олії живиці використовують у кондитерській промисловості, парфумерії та медицині. Зокрема зі смоли ялиці утворюється камфора, що входить до складу знеболювальних препаратів. 

Деревна продукція має такі властивості: 

  • міцність – здатність чинити опір;
  • твердість (м’які, тверді та дуже тверді лісоматеріали);
  • ударна в’язкість – здатність поглинати роботу без руйнування;
  • жорсткість.

Реалізація деревної продукції на біржі УУБ

В електронній торговій системі Української універсальної біржі лісові підприємства виставляють різноманітні лоти з лісоматеріалами: натуральна ділова, пресована та клеєна деревина. Продаж лісу на УУБ відбувається за відкритою процедурою на публічних торгах.

Породу деревини визначають за наступними ознаками: ширина заболоні і наявність ядра; розміри серцевинних променів; видимості річних шарів; наявність смоляних ходів, а також їх кількість та розміри; блиск, колір, текстура, густина.

Пройдіть акредитацію на uub.com.ua та обирайте потрібну деревну продукцію через фільтри: порода, склад, клас якості, рік заготівлі, діаметр, регіон, замовник тощо.

Ставши нашим клієнтом, ви отримуєте повний спектр послуг УУБ: регулярну розсилку на електронну пошту з актуальними аукціонами; постійні консультації від наших менеджерів за телефоном (044) 3-830-830; зручні Viber- та Telegram-бот. Також підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook, де ми розміщуємо новини біржі.