Дров’яна деревина – купити на аукціоні

Української універсальної біржі

Згідно з оновленим законодавством, що набуло чинності влітку 2021 року, дров’яна деревина зараз успішно реалізується на електронних біржових торгах. Мета такого підходу – скоротити кількість корупційних схем, що діють у цій сфері, відкрити нові ринки збуту, забезпечити вільне ціноутворення, а також збільшити обсяги проданої сировини.

Деревина дров’яна на аукціонах біржі ТОВ «УУБ» – технічні характеристики, особливості продажу

У лісозаготівельній галузі виділяють два види дров’яної деревини: промислового і непромислового використання. До цієї категорії потрапляє некондиційна сировина у круглому або колотому вигляді, яка не підходить для подальшої обробки (розпилювання, лущення, обтесування), а також виготовлення так званих корисних пиломатеріалів, сірників, шпону.

На виготовлення деревини дров’яної промислового використання (ПВ) йдуть круглі матеріали з дерев хвойних і листяних порід. Очищені від сучків, покриті корою колоди затребувані у промисловому виробництві електричної і теплової енергії, а також дрібних трісок і стружок. Якщо це передбачено договором, з дров’яних матеріалів можуть виготовляти ДВП або ДСП.

Деревина дров’яна непромислового призначення (НП) – це колоті або пиляні матеріали, що йдуть на пічне і камінне опалення. Для її виготовлення можуть використовувати тверді породи дерев – бук, ясень, березу, модрину, в’яз, клен, яблуню. Значним попитом на біржових торгах УУБ користується деревина дров’яна НП мл – з м’яколистяних порід (сосни, ялиці, ялини, кедра, вільхи, осики, тополі).

На аукціонах, які проводить наша платформа, ви можете придбати дров’яні матеріали, отримані із:

  • колод;
  • цілих стовбурів зі спиляним корінням;
  • товстих гілок, верхівки дерева;
  • відходів від інших виробництв, якщо вони не оброблялися хімікатами.

Придбати дров’яну деревину промислового та непромислового призначення на торгах Української універсальної біржі

В минулому реалізація дров’яної деревини за прямими договорами часто заводила покупців у глухий кут. Щоб закупити необхідну сировину, власникам деревообробних компаній доводилося шукати «потрібних людей» або платити чималі хабарі. До того ж, ніхто не гарантував, що товар буде відповідної якості та надійде вчасно.

Беручи участь у торгах з продажу деревини дров’яної НП мл або ПВ тл на ТОВ «Українська універсальна біржа», ви можете бути впевнені, що вам не доведеться платити жодних відкатів, а протилежна сторона виконає всі умови договору. На аукціонах учасники чесно змагаються за лоти, а лісгоспи позбавлені можливості чинити будь-який тиск або обирати «свого» кандидата.

Хочете дізнатися більше про реалізацію дров’яної деревини на електронних торгах біржі УУБ – зверніться до наших консультантів. Щоб не пропустити цікаві аукціони, підпишіться на нашу офіційну сторінку у Facebook і налаштуйте E-mail-розсилку. Також слідкувати за оновленнями зручно у Viber- і Telegram-ботах.