Дрова для промислового використання на біржових торгах

З 01 липня 2021 р. закуповувати дрова для промислового використання підприємства можуть на відкритих біржових аукціонах. На цей крок влада пішла, щоб нарешті подолати тотальну корупцію, яка роками панувала на ринку деревини. А також для розширення існуючих шляхів продажу лісу і оптимізації ведення обліку лісових ресурсів.

Дрова для промислового використання – технічні характеристики, цільове призначення

Дрова для промислового використання представляють собою круглу та колоту деревину, непридатну для розпилювання, обстругування або лущення. Такий ліс не підходить для виготовлення корисних пиломатеріалів, сірників, шпону чи заготовок. Він також не може бути використаний у якості будівельного матеріалу, тож у більшості випадків дрова йдуть на опалення.

Деревину (дрова) для промислового використання отримують з дерев листяних і хвойних порід. Для цього цілі колоди очищають від сучків, залишаючи на них кору. На дрова пускають і стовбурову деревину, крупні відходи та різноманітні залишки (товсті гілки, верхівку).

Дров’яні матеріали промислового призначення діляться на 3 групи:

  1. отримані переважно з листяних порід – дубу, буку, берези, клена, ясеня, граба, модрини;
  2. з вільхи або сосни;
  3. з ялини, ялиці, верби, тополі, кедра, липи, осики.

Дана сировина використовується у промисловому виробництві електричної і теплової енергії, пакувальної стружки, трісок, продукції побутового, культурного та господарського призначення. Наприклад, деякі підприємства, що виготовляють цілі деревні плити, віддають перевагу можливості купити необроблену деревину на прозорих біржових торгах.

Раніше для отримання подібної сировини необхідно було домовлятися з керівниками лісгоспів напряму. Останні намагалися використати ситуацію на свою користь: завищували вартість деревної сировини, зривали строки поставки або відвантажували продукцію поганої якості. Щоб уникнути перерахованих проблем, деревообробні підприємства мали давати хабарі чи шукати корисні знайомства.

Біржові торги, зокрема ті, що проходять в електронній торговій системі ТОВ “\Українська універсальна біржа” допомагають покупцям і постачальникам лісу співпрацювати напряму. Обрання переможця відбувається автоматично, а сам процес купівлі-продажу деревини, зокрема дров промислового призначення, проходить під пильним оком громадськості та антикорупційних органів.

Купити дрова для промислового використання на Українській універсальній біржі

Урядовий проект швидко довів, що необроблену деревину в Україні можна і потрібно реалізовувати чесно та відкрито, встановивши однакові правила гри для всіх учасників. Лише за перший рік біржових торгів лісом державні лісгоспи отримали прибутку на понад 15 млрд грн (і це за умови дії воєнного стану в країні).

Беззаперечним лідером по роботі з клієнтами є саме ТОВ “Українська універсальна біржа”. Учасники, що звернулися за допомогою до спеціалістів УУБ можуть розраховувати на якісну технічну та юридичну допомогу, а також підтримку протягом усього аукціону.

Цікавитеся електронними торгами з продажу дров для промислового використання? Просто зараз зателефонуйте нашому менеджеру та отримайте персональну консультацію - (044) 3-830-830. Оперативно відслідковувати нові аукціони зручно за допомогою персоналізованої Email-розсилки, Telegram- або Viber-боту УУБ.