Систему електронних торгів арештованим майном замінять Прозоро.Продажі

У якості альтернативи існуючій системі електронних торгів арештованим майном уряд планує запустити вільний продаж вилучених державною виконавчою службою активів на майданчиках ДП «Прозорро.Продажі». Про це 02 жовтня 2019 року журналістам повідомив колишній Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Електронні торги з реалізації арештованого майна на ProZorro.Sale

Створена у 2015 р. за рішенням Міністерства юстиції державна система електронних торгів арештованим майном довгий час лишалася єдиною платформою для проведення подібних аукціонів. На неї покладалися обов’язки із використання та технічного обслуговування спеціалізованого програмного забезпечення, організації і проведення онлайн-аукціонів з продажу арештованих об’єктів, гарантування захисту особистої інформації, яка стосується учасників торгів.

Однак Кабмін вирішив змінити цю процедуру, зробивши процес реалізації майна банківських боржників дійсно прозорим та неупередженим. В найближчому майбутньому електронні торги арештованим майном відбуватимуться на акредитованих майданчиках Прозорро.Продажі, в тому числі – на сайті sale.uub.com.ua.

Три роки тому електронна система ProZorro.Sale створювалася для активної протидії корупції під час продажу/здачі в оренду найрізноманітнішого державного та комунального майна – квартир, будинків, транспортних засобів, виробничого устаткування, земельних ділянок, дозволів на розробку корисних копалин тощо. Придбати цікавий об’єкт можна на одному із спеціальних електронних майданчиків на зразок «Української універсальної біржі». Інформація про торги одночасно відображається на усіх майданчиках, підключених до модуля Прозорро.Продажі. Система обирає переможця автоматично, конкретні дані про нього зазначаються у публічному договорі.

На даний момент на Прозорро.Продажі було проведено 270 тис. дійсно прозорих аукціонів, завдяки яким місцеві бюджети різних рівнів отримали 23,8 млрд. грн. чистого прибутку. Тож залучення до продажу арештованого майна злагодженої та цілком самостійної системи ProZorro – цілком закономірний крок. У цьому випадку електронні торги арештованим майном гарантовано матимуть довіру усіх зацікавлених сторін та суспільства в цілому. В свою чергу, з’явиться можливість залучити до аукціонів максимальну кількість учасників та у підсумку отримати за виставлені лоти найбільшу ціну.

Електронні торги арештованим майном на майданчику sale.uub.com.ua

Спеціалісти електронного майданчика «Української універсальної біржі» мають колосальний досвід роботи з новим форматом аукціонів, на яких сьогодні можна придбати що завгодно – від олівця до елітної квартири в багатомільйонному мегаполісі. Отримайте безкоштовну консультацію за номером (044) 221-32-33. Також підписуйтеся на регулярну електронну розсилку та інтелектуальний Telegram-бот і миттєво дізнавайтеся по появу нових торгів арештованим майном!