Пиломатеріали хвойних дерев – купити на електронному аукціоні

Пиломатеріали хвойних дерев - ще один вид деревної сировини, яку зручно купувати на аукціонах Української універсальної біржі. Пиляну лісопродукцію отримують шляхом розпилювання лісу-кругляка вздовж або впоперек для виготовлення прямокутних частин заданого розміру і заздалегідь встановленої якості. 

Оголошення про продаж пиломатеріалів великими партіями публікуються у спеціалізованих електронних торгових системах. Все, що потрібно для участі в аукціоні – заздалегідь акредитуватися на ліцензованій біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Куплю пиломатеріал на прозорому електронному аукціоні

Ціни на пиломатеріали залежать від їх типу, методу обробки, міцності та сортименту. Наприклад, в залежності від типу розпилювання вони можуть бути:

  • радіального розділення – стовбури розпилюють на бруси і колоди вздовж річних кілець;
  • тангенціального – розпил здійснюється навпаки, по дотичній до річних кілець;
  • рустикальними – цей метод одночасно поєднує найкращі властивості перших двох.

За сортиментом пиломатеріали поділяють на:

  • бруси;
  • бруски;
  • дошки;
  • шпали;
  • штакетник;
  • горбиль;
  • обапіл.

З 01 червня 2022 року в Україні змінилися правила продажу пиломатеріалів. Раніше виготовлену продукцію державні лісгоспи продавали за прямими договорами. При цьому їх керівники отримували «відкати» за негласне зниження цін на користь окремих покупців, а загальні обсяги реалізованої сировини приховувалися від контролюючих органів та громадськості. Разом з відкриттям електронної системи обліку деревини, її продаж на ліцензованих товарних біржах допоможе вивести ринок з тіні та поповнити держбюджет.

Продаж пиломатеріалів у системі utsd.uub.com.ua

Учасники аукціонів, які цікавляться темою «куплю пиломатеріали», найчастіше обирають лоти, сформовані з деревини ялини, сосни або липи. У великій промисловості значним попитом також користуються лісоматеріали, виготовлені з дубу, грабу, кедру, клену. З точки зору доступності найнижчою є ціна на пиломатеріали з берези і тополі.

Відповідно до ухваленого урядом Закону «Про організовані товарні ринки», необроблена деревина має реалізуватися у повному обсязі на біржових торгах. Відповідне рішення набуло чинності ще 01 липня 2021 року. Однак очевидною була необхідність переведення торгівлі всією лісопродукцією на біржі. Відповідно вже з 01 червня 2022 року пиломатеріали також реалізуються на ліцензованих товарних біржах.

ТОВ “Українська універсальна біржа” є лідером за розміром прибутку, сплаченого клієнтами до держбюджету. Якщо ви шукаєте аукціони на зразок «Куплю пиломатеріал високої якості», звертайтеся до наших фахівців за телефоном (044) 3-830-830. Підпишіться на електронну розсилку або отримуйте сповіщення завдяки нашому Telegram- або Viber-боту. Також дізнавайтеся більше новин на офіційній сторінці біржі у Facebook.