Куплю дуб кругляк за вигідною ціною на електронному аукціоні

Цікавлять оголошення на зразок «Куплю дуб кругляк»? Сьогодні не потрібно годинами сидіти в інтернеті, вишукуючи потрібні оголошення. З 01 липня 2022 року необроблену деревину всі охочі купують на відкритих онлайн-аукціонах, організованих Українською універсальною біржею. Все, що для цього потрібно – акредитуватися на uub.com.ua за відповідним напрямом.

Продам дуб кругляк на електронних торгах в системі utsd.uub.com.ua

Згідно з Законом “Про організовані товарні ринки”, купити дуб кругляк у великих обсягах тепер можна на відкритих біржових торгах. Вищезгаданий проект, запроваджений Державним агентством лісових ресурсів України, допомагає розв’язати одразу три ключові проблеми:

  • ринок деревини нарешті виведено із тіні, оскільки вся інформація про обсяги та вартість проданих товарів знаходиться у публічному доступі;
  • справедлива конкуренція на біржових торгах допомагає формувати справедливу ціну на лісопродукцію;
  • учасники ринку нарешті отримали доступ до механізму, який дозволяє швидко та ефективно продавати та купувати деревину.

З 01 липня 2021 року за організацію та проведення лісових торгів відповідають ліцензовані товарні біржі. Відтак вже зараз кожен охочий підприємець має можливість купити кругляк дуба на прозорих біржових торгах.

В електронній торговій системі Української універсальної біржі потенційні покупці вільно обирають лісоматеріали різного сортименту. Найчастіше це лісоматеріали хвойних або листяних порід (ялиця, сосна, ялина, ясен, дуб, бук, клен) та дров’яна деревина, що використовується у промисловості (ялина, сосна, бук, граб, ялиця, модрина).

Актуальну ціну дуба кругляка можна дізнатися на аукціонах Української універсальної біржі

Головним завданням продажу лісу кругляка на відкритих біржових торгах є повне виведення з тіні відповідного ринку. Наприклад, реалізація необробленої деревини за прямими договорами створювала безліч корупційних схем. Керівники лісгоспів приховували фактичні обсяги заготовленої сировини, занижували ціни на користь окремих учасників, за що отримували солідні хабарі. Або навпаки, в документації вказувалась надто висока початкова вартість лотів – у цьому випадку покупцям пропонували «домовитися» непублічно.

Ліцензовані товарні біржі, серед яких ТОВ “Українська універсальна біржа”, справляються зі своїм завданням на відмінно. Протягом останнього року завдяки прозорим торгам, в яких активно приймали участь клієнти УУБ, державні лісгоспи отримали понад 20 млрд грн прибутку і ця цифра збільшується з кожним днем. 

Так, лише за жовтень 2022 року підприємці, легально купуючи дуб кругляк, сосну, ялину, бук та іншу деревину на аукціонах Української універсальної бірж, поповнили держбюджет на понад 383 млн грн.

Хочете першими дізнаватися про появу нових аукціонів? Отримуйте актуальну інформацію на особисту електронну пошту, налаштувавши Email-розсилку УУБ, або підписуйтеся на зручні Viber- та Telegram-бот.