В Україні ліс-кругляк можна купити на біржі УУБ

Сьогодні купити ліс-кругляк усі охочі можуть на електронних аукціонах, організованих ліцензованими товарними біржами. Відповідне рішення стало наслідком спільної роботи уряду, Державного агентства лісових ресурсів України та бірж.

Однією з таких є ТОВ “Українська універсальна біржа”. Власне купити будь-яку деревину за вигідними умовами всі охочі можуть в електронній торговій системі УУБ.

В Україні купити ліс-кругляк можна на прозорих біржових аукціонах

«Куплю ліс-кругляк» - досить поширене оголошення, яке можна зустріти на різних інтернет ресурсах. Однак сьогодні немає потреби поширювати подібні повідомлення, адже всі найцікавіші та найвигідніші пропозиції знаходяться на одній платформі - в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua. Відповідна зміна стала можливою завдяки ухваленню урядом Закону "Про організовані товарні ринки", згідно з яким лісові господарства мають реалізувати сировину виключно на товарних біржах, зокрема на ТОВ "Українська універсальна біржа".

Мета даної реформи абсолютно зрозуміла - забезпечення повної прозорості процесу реалізації лісу-кругляка. За даними незалежних спостерігачів, частка тіньового ринку в Україні ще кілька років тому складала близько 20%. Часто керівники лісгоспів напряму домовлялися з потенційними покупцями. Останні купували ліс-кругляк фактично по собівартості, внаслідок чого держава втрачала колосальні кошти.

Разом з Системою електронного обліку деревини використання біржових механізмів дозволяє контролювати весь процес – від моменту заготівлі до укладення угоди з переможцем аукціону. Ціна лісу-кругляка, обсяги продажу та дані про кінцевого покупця відкрито публікуються у мережі, що робить неможливим будь-які корупційні схеми та незаконні махінації.

Вже зараз на електронні аукціони необроблену деревину виставляють всі лісгоспи, що дозволяє встановити реальну ринкову ціну на сировину. Також біржа відстежує дії кожного без винятку учасника ринку. Тому якщо лісгосп не виконує умови укладеного за результатами торгів договору, щодо нього застосовуються санкції. 

Ліс-кругляк в електронній системі utsd.uub.com.ua – ціна, асортимент, умови продажу

Купити великі партії необробленої деревини можна на ліцензованій біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”. Пройшовши швидку процедуру акредитації, ви одразу отримаєте доступ до актуальних аукціонів. Щоб купити ліс-кругляк, необхідно обрати з загального класифікатора потрібну категорію або ввести у рядок пошуку на головній сторінці в системі utsd.uub.com.ua необхідні параметри.

Також звертаємо вашу увагу: щоб купити ліс-кругляк в Україні, необхідно обов’язково сплатити встановлені законодавством грошові внески – реєстраційний і гарантійний. Фахівці Української універсальної біржі нададуть вам якісну, інформаційну, юридичну та технічну допомогу. Налаштуйте підписку на електронну розсилку або підключіть зручні Viber- та Telegram-бот та миттєво дізнавайтеся про появу нових торгів!