Продаж техсировини для ВТП сосни в системі utsd.uub.com.ua

З 01 травня 2019 року діють нові національні стандарти якості деревини, які відповідають європейським. За новими нормами, лісоматеріали мають чотири класи якості: A, B, C, D. За державними стандартами, техсировина для ВТП (виробничо-технічного призначення) належать до низького сорту, тому відповідає категорії D. Купити таку чи будь-яку іншу необроблену деревину з 01.07.2021 року можна на електронних торгах, організованих Українською універсальною біржею.

Сосна як техсировина для ВТП на біржових торгах

Спільні зусилля уряду та Державного агентства лісових ресурсів України дозволили перевести торгівлю лісопродукцією на ліцензовані товарні біржі. Відповідний крок призвів до стрімкого збільшення доходів державних та комунальних лісових господарств. Для прикладу, лише за рік проведення біржових онлайн-аукціонів з продажу деревини, зокрема сосни як техсировини для ВТП, лісгоспи отримали понад 15 млрд грн доходу.

Наразі такі торги проводяться у спеціалізованих електронних торгових системах. Розробкою та впровадженням останніх займаються ліцензовані товарні біржі. ТОВ “Українська універсальна біржа” також має власну ЕТС - utsd.uub.com.ua. За посиланням ви можете ознайомитися з інтерфейсом системи та переглянути повний перелік активних торгів.

Вищезгадані зміни передбачають не тільки економічну вигоду, а й чесність і відкритість всієї інформації для громадськості, щоб мінімізувати корупцію та тіньові схеми.

Ефективність біржової торгівлі доводять наступні цифри. Лише у листопаді 2022 року на торгах Української універсальної біржі було реалізовано 288 тис. кубометрів необробленої деревини та 25 тис. м. куб. пиломатеріалів. Загальний дохід лісгоспів завдяки реалізації сировини на біржових торгах склав понад 920 млн грн! Загалом Українська універсальна біржа є лідером серед вітчизняних бірж за напрямом “Необроблена деревина та пиломатеріали”.

Техсировина для ВТП на ліцензованій біржі УУБ

Система електронних біржових торгів постійно розвивається і рухається вперед. ТОВ “Українська універсальна біржа” не стоїть осторонь цих процесів. Наша компанія знаходиться у постійній співпраці з організаторами торгів та потенційними покупцями, активними учасниками лісового та інших ринків.

Продаж техсировини для ВТП ведеться в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua. Налаштуйте Email-розсилку за допомогою фільтрів на сайті uub.com.ua та отримуйте повідомлення з цікавими аукціонами. Також скористайтеся Telegram- та Viber-ботом, щоб першим отримати сповіщення про актуальні торги.

Фахівці Української універсальної біржі надають консультативну підтримку, слідкують за дотриманням правил, допомагають акредитуватися в системі, оголосити торги та взяти в них участь. Вони нададуть відповіді на всі ваші питання стосовно техсировини для ВТП та супроводжуватимуть під час аукціонів. З нами перемагати легко і зручно!