Найвигідніша ціна на круглі лісоматеріали на торгах УУБ

Нещодавно на біржових торгах з’явився новий напрям: починаючи з 01 липня 2021 року на електронних аукціонах можна придбати лісоматеріали круглі в асортименті. Достатньо лише обрати надійну біржу – таку як Українська універсальна біржа. До речі, саме ТОВ УУБ є лідером серед вітчизняних товарних бірж за напрямом “Необроблена деревина та пиломатеріали”

Використання підприємцями електронних біржових торгів дозволяє купувати круглі лісоматеріали за справедливою ринковою ціною, тобто такою, що відображає наявний попит та пропозицію на ринку. До того ж, уся заготовлена сировина виставляється на продаж публічно, що виключає будь-які незаконні «договорняки» і схеми.

Круглі лісоматеріали листяних порід користуються попитом на біржових торгах

Проект, ініціатором якого разом з товарними біржами виступило Державне агентство лісових ресурсів України, передбачає обов’язкову реалізацію деревини на публічних онлайн-аукціонах. Це правило розповсюджується на круглі лісоматеріали і листяних, і хвойних порід, заготовлених державними лісовими господарствами.

Відповідно до Закону “Про організовані товарні ринки”, усі запаси необробленої деревини лісгоспи зобов’язуються продавати на відкритих біржових онлайн-торгах. Так, під час продажу уся сировина, зокрема круглі лісоматеріали листяних порід, формується у лоти залежно від сорту, породи, класу якості, періоду заготівлі, довжини і діаметра стовбура. В електронній торговій системі utsd.uub.com.ua, розробленій фахівцями Української універсальної біржі, ви можете без перешкод купити кругляк дуба, клена, ясеня та дерев інших листяних порід. При цьому вам не потрібно шукати знайомих чи, тим більше, платити комусь хабарі.

Обрати лісоматеріали круглі хвойних порід на Українській універсальній біржі

Не меншою популярністю серед покупців користуються і круглі лісоматеріали хвойних порід. Сьогодні вся подібна сировина продається виключно на товарних біржах. Реалізація необробленої деревини на публічних біржових аукціонах робить ринок більш прозорим та дозволяє залучити до торгів якомога більше учасників.

Довгий час вітчизняні лісгоспи продавали сировину, отриману з дерев хвойних порід (сосни, ялини), деревообробним підприємствам напряму. Досить часто подібні угоди мали корупційну складову – ціни штучно занижувалися під конкретного покупця або лісоматеріали від початку продавалися надто дорого, паралельно ж їх пропонували купити в обхід усіх процедур, надаючи знижки в обмін на «відкати».

Купити круглі лісоматеріали хвойних і листяних порід швидко, за зрозумілою процедурою та керуючись заздалегідь встановленими правилами, ви зможете у спеціалізованій електронній торговій системі, розроблений фахівцями Української універсальної біржі. Підпишіться на Email-розсилку та зручні Viber- і Telegram-бот - слідкуйте за новими аукціонами в режимі 24/7!