Лісопродукція на аукціонах Української універсальної біржі

Реалізація лісопродукції – популярний напрям на електронних біржових торгах. Та якщо раніше деревину на продаж через аукціони українські лісгоспи виставляли за власною ініціативою, то вже зараз вся заготовлена сировина має реалізовуватися виключно на ліцензованих товарних біржах, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа”. Про це йдеться в Законі “Про товарні ринки”.

Основні види лісопродукції та їх призначення

Державне агентство лісових ресурсів України визначає лісопродукцію як заздалегідь заготовлену деревну сировину. В нашій державі лісозаготівельні господарства отримують її, регулярно проводячи рубки головного користування, вирубуючи дерева для правильного формування або санітарної чистки лісу.

Типи лісопродукції:

  • ділова деревина;
  • хлисти;
  • дров’яна деревина, що використовується для технологічних потреб;
  • хворост;
  • дрова.

До категорії ділової деревини відносяться майже всі круглі та колоті деревні матеріали, за винятком дров, хворосту та технологічної сировини. Хлистами називають стовбури повалених дерев, з яких видалили гілки, верхівку та пенькову частину. Технологічна сировина застосовується для виготовлення деревних плиток, пакувальної стружки, створення різноманітних предметів культурного, побутового або виробничого призначення. Дровами визнається кругла чи колота лісопродукція, єдине призначення якої – опалювання приміщень. Хворостом називають зовсім молоді дерева або дрібні лісоматеріали, діаметр яких становить щонайменше 4 см, а довжина сягає 6 метрів.

Досить довго продаж деревини та різної лісопродукції в Україні відбувався непублічно. Деревообробні підприємства мусили домовлятися з керівниками лісгоспів на їх умовах. При цьому значна частина ринку (до 20%) знаходилася в тіні. Однак вже зараз усе змінилося. Завдяки біржовим торгам лісгоспи продають своєї продукції на мільярди гривень щорічно, а підприємці - отримали право купувати лісоматеріали за ринковими цінами.

Реалізація необробленої деревини на ліцензованих біржах на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа” допомагає збільшити обсяги продажу та встановити на даний товар реальну ринкову ціну. Більше ніяких відкатів і договорняків зі «своїми людьми». Всі учасники змагаються на умовах чесної конкуренції, а за ходом аукціону в режимі реального часу стежать десятки незалежних спостерігачів.

Усі види лісопродукції на електронних аукціонах біржі УУБ

Сьогодні до торгів в електронній торговій системі УУБ вже долучилися лісгоспи з усіх регіонів України. Щомісяця в ЕТС Української універсальної біржі проходять сотні аукціонів з продажу лісопродукції, що дозволяє підприємцям отримати якісну сировину за ринковою ціною, а лісозаготівельним організаціям - більшити обсяги та вартість реалізованої продукції.

Бажаєте працювати зі справжніми професіоналами? Акредитуйтеся на ліцензованій товарній біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”, перейдіть в електронну торгову систему УУБ та обирайте цікаві аукціони з реалізації лісу. Слідкуйте за оновленнями торгів на офіційній сторінці Української універсальної біржі у Facebook, за допомогою Email-розсилки або зручних Viber- і Telegram-бота.