Матеріали деревообробки можна придбати на онлайн-аукціонах УУБ 

Матеріалами деревообробки виступають пиломатеріали, тобто заготовки, одержані шляхом поздовжнього чи поперечного розпилювання колоди. Їх застосовують як конструкційну сировину на різноманітних виробництвах.

Натуральну деревину у різних галузях промисловості використовують у вигляді шпону і стандартних пиломатеріалів. На меблевих фабриках лісоматеріали називають «масив дерева».

Якщо вам потрібно придбати деревину у великих обсягах для виробництва певної  продукції, скористайтеся процедурою чесного та прозорого онлайн аукціону на ліцензованій біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Основні види матеріалів деревообробки

Залежно від породи деревина має різні сфери застосування. Хвойну лісопродукцію (ялина, кедр, модрина, сосна) використовують у будівництві та обробці приміщень. Лісоматеріали твердолистяних порід (в’яз, клен, дуб, бук) застосовують у столярній галузі та як сировину для оздоблення. М’яколистяні породи (тополя, вільха, липа) – чудовий матеріал для різьби по дереву, виготовлення іграшок.

Матеріали деревообробки бувають різних видів. Основними з них є бруси та дошки (необрізні, напівобрізні з обзолом, обрізні).

Пиломатеріал, товщина якого дорівнює 100 мм або менша, а ширина перевищує товщину більш ніж в 2 рази, називається дошкою. У бруса довжина набагато більша за попередні величини. Його застосовують як підпору або балку. Якщо товщина і ширина бруса менше 100 мм, тоді він називається бруском. 

Існує ще такий вид пиломатеріалу, як рейка. Якщо вона використовується при обшивці стін, то матиме назву вагонка. Ширина рейки менше 60 мм. Довжина у пиломатеріалів завжди значно більша і може досягати 6 м залежно від розмірів стовбура.

До матеріалів деревообробки належить також шпон, який являє собою тонкі листи деревини. Він буває струганий, лущений або пилений, що залежить від способу зняття листа із цільної колоди. Зі шпону або рейок можуть нарізати вузькі панелі, які мають назву ламелі.

Купити матеріали деревообробки на публічних аукціонах УУБ

Матеріали деревообробки є важливою сировиною у будівництві та різноманітному виробництві. Придбати їх стало можливим за чесними і вигідними умовами на електронних аукціонах системи utsd.uub.com.ua. Відчути переваги прозорих торгів вам допоможе Українська універсальна біржа.

Консультанти УУБ надають різнопланову допомогу учасникам аукціонів за телефоном (044) 221-32-33. Також ви можете відсортувати аукціони за потрібними параметрами за допомогою Viber- та Telegram-бота, які ще й нагадають про їх проведення. Крім цього, ви маєте можливість підключити Email-розсилку з актуальними торгами необробленою деревиною в електронній системі Української універсальної біржі.

Також долучайтеся до офіційної сторінки УУБ  у Facebook, де можна знайти ще більше новин про лісовий ринок.