Реформи у сфері продажу лісу - онлайн-аукціони

на біржі ТОВ УУБ

З 01 липня 2022 року продаж лісу за новими правилами стартував на ліцензованих товарних біржах, зокрема на ТОВ «Українська універсальна біржа». Нова процедура реалізації лісоматеріалів має на меті встановлення прозорого механізму моніторингу заготівлі сировини вітчизняними лісгоспами.

Перехід купівлі-продажу лісу на товарні біржі

У зв’язку з нововведеннями усі лісові господарства виставляють заготовлену сировину електронні торги, які з минулого року мають право проводити виключно ліцензовані товарні біржі. Так, УУБ однією з перших отримала відповідний дозвіл та вже півтора року допомагає деревообробним компаніям отримувати необхідний товар на повністю прозорих, конкурентних умовах.

Довкола цільового використання та розподілу ресурсів лісу не один рік точилися дискусії. Процедура продажу необробленої деревини, яка діяла досі, потребувала кардинальних змін. Виникали закономірні питання: як запобігти незаконній вирубці лісу та зробити процес його реалізації відкритим та економічно вигідним як для держбюджету, так і для представників бізнесу?

Інноваційним рішенням у цій ситуації стало проведення онлайн-аукціонів з продажу лісу в Україні на спеціалізованих торгових платформах. Наприклад, Українській універсальній біржі, яка успішно організовує торги необробленою деревиною останні 15 років.

Переваги такої системи:

  • доступ до даних про торги має кожен громадянин України;
  • створюється здорова конкуренція між деревообробними підприємствами;
  • відсутність бюрократії та незаконних «договорняків»;
  • розширення ринку лісоматеріалів та збагачення економіки країни.

Окрім цього, використання прозорих біржових торгів усуває будь-які штучні обмеження та виключає дискримінаційні дії по відношенню до учасників онлайн-торгів лісом.

Процедура продажу та ціни на ліс на ліцензованій біржі УУБ

Щоб продемонструвати переваги реформи у сфері лісоматеріалів, наведемо такі дані: 1,13 млрд. грн. отримали лісові господарства за необроблену деревину, реалізовану протягом липня 2022 року.

Щоб отримати перемогу на аукціоні, для підприємства важливо правильно підготуватися до торгів. У цьому допоможуть фахівці Української універсальної біржі.

У нас дійсно якісний сервіс, який включає:

  • своєчасне інформування потенційних покупців через Telegram-бот та Viber-бот;
  • детальний опис товару із зазначенням всіх його характеристик;
  • онлайн-розсилку з актуальними торгами;
  • консультацію експертів на всіх етапах;
  • оновлення стрічки новин на Facebook щодня.

На сайті uub.com.ua доступні навчальні матеріали про роботу спеціальної торгової системи. Тут ви також можете переглянути розклад майбутніх торгів деревиною.

Довіртеся команді професіоналів Української універсальної біржі та перемагайте в онлайн-аукціонах разом з нами.