Як купити чи продати ліс-кругляк сосни в Харкові

на біржі ТОВ УУБ

“Продам ліс-кругляк сосни” - поширений запит для лісових господарств, дохід яких напряму залежить від обсягів та ціни реалізації заготовленої сировини. Зараз для цього вони зобов’язані використовувати ліцензовані біржі на зразок ТОВ «УУБ». Дані зміни до законодавства набули чинності з 01.07.2021 року.

За період з 05 по 09 грудня 2022 р. на аукціонах, які провела біржа УУБ, лісгоспи реалізували 91 тис. куб. м необробленої деревини на суму майже 240 000 000 грн.

Як купити кругляк сосни в Харкові на торгах біржі УУБ?

Ринок необробленої деревини стає прозорим для всіх та зв’язує руки тим, хто обходив закон та брав участь у корупційних схемах. Відтепер кожен громадянин України може проконтролювати реалізацію лісоматеріалів та купити їх за доступною ціною на онлайн-торгах.

Для того, щоб швидше і вигідніше для вашого бізнесу продати ліс-кругляк сосни в Харкові чи будь-яку іншу деревину, формуйте лоти одного виду, тобто однієї породи, та одного класу якості дерева. Також, якщо діаметр лісоматеріалів співпадає, товар ефективніше знайде свого покупця.

Не всі забажають торгуватися за великі лоти, що складаються з деревини різних порід, розмірів і класів якості, адже кожному з учасників аукціону сировина потрібна для уже заздалегідь визначених потреб. Важливо до кожного товару додавати таблицю з його описом.

Процедура проведення біржових аукціонів у режимі онлайн є простою, доступною та економічно вигідною для всіх: як для підприємців, так і для бюджету країни. Лише в липні 2022 року, через рік після впровадження реформи, на електронних торгах, організованих у тому числі УУБ, лісгоспи реалізували 476 тис. куб. м необробленої деревини. Її вартість перевищила 1 мільярд гривень, а держава додатково отримала більше 78 млн. грн. прибутку.

Реалізація лотів на електронних аукціонах відбувається за правилом: «Усі бачать усе». Присутній контроль з боку відповідних органів і громадськості, тому за такий короткий термін вдалося вивести чималу долю ринку деревини з тіні.

Оскільки торги лісом, які проводять ліцензовані біржі на зразок ТОВ «УУБ», повністю виправдовують себе та виявилися надзвичайно успішними, цей досвід варто поширювати і в інших сферах економіки.

Продам ліс-кругляк сосни в Харкові на онлайн-аукціонах,

які організовує УУБ

Півтора роки тому стартував пілотний проект, за яким лісові господарства повинні продавати необроблену деревину на публічних аукціонах, організованих однією з ліцензованих товарних бірж. Українська універсальна біржа однією з перших пройшла відбір та отримала дозвіл на проведення онлайн-аукціонів з реалізації лісу за новими правилами.

Вигідно купити або продати ліс-кругляк сосни в Харкові та інших містах України просто зараз можна на торгах, які проводить ліцензована товарна біржа УУБ. Зручний і зрозумілий інтерфейс нашої платформи дозволяє користувачам почуватися впевнено, незалежно від їх рівня володіння комп’ютером.

Знайти потрібний вам аукціон легко. Для цього потрібно відкрити календар на нашому сайті uub.com.ua та натиснути на конкретну дату. Також нагадуємо, що доступ до купівлі кругляку сосни у Харкові, Києві, Полтаві та ін. містах ви отримаєте після заповнення заяви на акредитацію та сплати обов’язкових грошових внесків.

Наші досвідчені консультанти дадуть відповідь на будь-яке ваше питання. Оформіть підписку на E-mail-розсилку, Telegram-бот та Viber-бот, доєднуйтеся до нашої сторінки у Facebook і будьте завжди в курсі новинок у сфері лісового господарства.