Продаж арештованого майна на електронному майданчику ProZorro.Sale

Останні п’ять років продаж арештованого майна в Україні відбувається через спеціальну систему онлайн-торгів, організовану Міністерством юстиції. Законодавчо її діяльність регламентує окремий «Порядок продажу арештованого майна», прийнятий 30 вересня 2016 р. Однак все більше громадських організацій та представників бізнесу висловлюють невдоволення чинними правилами, оскільки вказана система на ринку являється монополістом. На адресу нинішніх електронних торгів регулярно надходять скарги, а відповідальних осіб все частіше звинувачують у розкраданні та корупції.

Відкрита реалізація арештованого майна на майданчиках системи ProZorro.Sale

У жовтні минулого року тодішній Прем’єр-міністр О. Гончарук на брифінгу з представниками преси повідомив про збільшення кількості незаконних махінацій під час продажу арештованого майна. За його словами, у багатьох випадках сама процедура банкрутства проводилася з порушеннями. Наприклад, вилучені об’єкти свідомо описувались неправильно, а їх вартість навмисно занижувалась – особливо це стосується елітних товарів та нерухомості.

Відтак урядом було прийнято рішення виставляти арештоване майно на продаж через електронні майданчики ProZorro.Sale. Що це значить? Зовсім скоро кожен українець отримає можливість купити заблоковані активи (житло, автомобіль, меблі, виробниче обладнання) по інтернету, просто не виходячи з дому.

Електронна система Прозорро.Продажі – надзвичайно ефективний інструмент управління державним майном. Реалізовуючи або віддаючи в оренду найрізноманітніші активи, державні установи вже отримали 25 млрд. грн. прибутку. При цьому усі торги проходять чесно та максимально відкрито для громадськості. Все, що потрібно для участі в публічному аукціоні з продажу арештованого майна в Україні – зареєструватися на майданчику sale.uub.com.ua та обрати цікавий лот.

Продаж арештованого майна відбудеться на майданчику «Української універсальної біржі»

Разом з аналогічними платформами майданчик «Української універсальної біржі» виступає проти монополізації ринку арештованого майна. На рівні з іншою державною власністю подібні товари мають продаватися прозоро, без звичних схем і договорняків. Конкурентне середовище, що утворюється завдяки залученню великої кількості покупців, дозволяє реалізувати вилучені об’єкти за найвищими цінами та зробити це у найкоротші терміни. В свою чергу, для учасників аукціонів це унікальна нагода вигідно вкласти кошти у прибутковий актив.

Хочете прийняти участь в аукціоні з продажу арештованого майна? Телефонуйте консультантам нашого майданчика - (044) 221-32-33. Для новачків ми підготували інформативні відео-лекції, також усі питання ви можете задати персональному менеджеру. Отримуйте сповіщення про проведення нових аукціонів на власну електронну пошту або налаштуйте індивідуальну підписку в Telegram-боті «Української універсальної біржі». Бажаємо вдалих торгів!