Дрова технологічні можна придбати на онлайн-аукціонах

біржі ТОВ УУБ

Дрова технологічні – це лісоматеріали, що слугують для спалювання в печі, каміні, багатті для отримання тепла і світла. За національними стандартами якості деревини, розробленими Технічним комітетом України зі стандартизації лісових ресурсів, така деревина класифікується як промислова або для непромислового використання.

Долучаючись до аукціонів, організованих Українською універсальною біржею, ви маєте змогу придбати технологічні лісоматеріали на максимально вигідних та чесних умовах.

Дрова технологічні – їх властивості та реалізація на торгах біржі УУБ

При згорянні технологічних дров виділяється певний об’єм тепла, що залежить від породи матеріалу та його вологості. Остання знижує теплопровідність деревини, оскільки вода, що випаровується, забирає певну частину теплової енергії.

Від абсолютно сухих дров листяних порід можна отримати близько 5 кВт тепла за год. на кілограм деревини, а від хвойних лісоматеріалів – у межах 5,2 кВт/год. Це пов’язано із різницею у хімічному складі. Однак слід врахувати, що хвоя займає більше місця і швидше згорає.

Кубометр сухих листяних дров може замінити 200 кубометрів природного газу або ж 200 літрів нафти. На відміну від цих природних копалин, а також вугілля, деревина – це відновлюваний ресурс, що належить до біопалива.

Для того, щоб заготовити технологічні дрова, потрібно товсті гілки та стовбури дерев напиляти на частини довжиною 40-60 см. Потім їх розколюють вздовж на менші відрізки з площею торця до 100 см². Для рубки застосовують сокиру, лезо якої має кут близько 30 градусів та форму клину.

Продаж такої деревини, як і будь-яких інших лісоматеріалів, сьогодні успішно відбувається на ліцензованих товарних біржах. З 01 липня 2021 року згідно оновленого законодавства реалізація деревини має обов’язково відбуватися на електронних біржових торгах.

Раніше продаж лісоматеріалів відбувався за старою і дуже неефективною процедурою. Покупцям доводилося домовлятися з лісозаготівельними господарствами, стикаючись з купою бюрократії та відвертим хабарництвом. Але зараз реалізація необробленої деревини стала повністю прозорою, а також достатньо прибутковою.

Купуйте дрова технологічні на електронних аукціонах біржі ТОВ «УУБ»

Ставайте учасником чесних та прозорих аукціонів з продажу необробленої деревини на ТОВ «Українська універсальна біржа». Так ви можете купити дрова технологічні за дійсно вигідною ціною, що відповідає ринковій.

Отримавши акредитацію на нашому сайті uub.com.ua, ви маєте можливість скористатися додатковими опціями для більш комфортної з електронними торгами: консультацією провідних фахівців, навчальними матеріалами, Telegram-ботом, Viber-ботом, що відсортують торги та нагадають про їх проведення, безкоштовною Email-розсилкою, яку ви можете налаштувати самостійно відповідно до потрібних вам категорій.