Вигідні торги з продажу лісоматеріалів на торговій біржі УУБ

Відповідно до зміни урядом низки нормативно-правових актів, продаж лісоматеріалів в Україні відбувається на електронних аукціонах, які організовують вітчизняні товарні біржі. Українська універсальна біржа вже більше 15 років займається організацією торгів з реалізації лісу. Ми також одними з перших отримали відповідну ліцензію та почали проводити аукціони з продажу необробленої деревини за новими правилами.

Дані нововведення допомагають налагодити та контролювати ринок лісових ресурсів, роблять його доступним для ширшого кола учасників, відкритим і прозорим для громадськості.

Як проходять аукціони з продажу лісоматеріалів на біржі ТОВ «УУБ»?

Засобами боротьби з незаконними вирубками лісу та тіньовим ринком стали електронна система обліку деревини та проведення публічних аукціонів у режимі онлайн. В чому це проявляється?

Ще донедавна лісові господарства реалізовували свій товар за договорами, які було укладено напряму із деревообробними компаніями. Подібний спосіб роботи дозволяв розростатися корупційним махінаціям, тому що ціни та обсяги деревини, виставленої на продаж, були невідомі іншим представникам бізнесу. Тепер все це відбувається на прозорих електронних аукціонах, результати яких може контролювати будь-хто. Діючи за старими методами, лісові господарства, а з ними і держава, втрачали мільйони гривень прибутку.

Зараз ситуація докорінно змінилась завдяки переведенню реалізації лісоматеріалів на ліцензовані товарні біржі, такі як УУБ. Підприємці, які відповідають за заготівлю деревини, вже суттєво покращили своє становище.

Незалежні експерти підрахували, що в Україні близько 12 тисяч лісопилок, які працюють незаконно. І саме через їхні тіньові схеми державний бюджет втрачає 200 млн. грн. щороку. Виходом стало проведення електронних аукціонів, які дозволяють діяти неупереджено і виключають корупційний фактор.

За весь 2021 рік лісові господарства отримали на 20 мільярдів гривень прибутку більше, ніж у попередньому 2020 році. До того ж, продаж лісоматеріалів набагато спростився, став об’єктивним та однаковим для всіх учасників.

Електронні торги, організовані Українською універсальною біржею, допомагають нашій країні ефективно долати непрозорі схеми реалізації різноманітних державних ресурсів і активів. Участь в онлайн-торгах тут можуть брати усі охочі. Протягом року роботи на нових умовах на нашій біржі було реалізовано 1,9 млн. кубометрів необроблених лісоматеріалів загальною вартістю майже 6 мільярди гривень.

Беріть участь в аукціонах з продажу лісоматеріалів

на ліцензованій біржі УУБ

Української універсальної біржі має великий досвід організації біржових торгів за різними напрямками:

  • продаж і оренда нерухомості;
  • реалізація необробленої деревини і пиломатеріалів;
  • нафти і нафтопродуктів;
  • вугілля;
  • природного і скрапленого газу;
  • земельних ділянок.

Щоб не пропустити вигідні аукціони на ТОВ «Українська універсальна біржа», користуйтеся Telegram-ботом та Viber-ботом, а також підписуйтеся на E-mail-розсилку і нашу сторінку у Facebook. Отримуйте акредитацію на нашому сайті uub.com.ua, долучайтеся до прозорих торгів лісом і перемагайте!