Аукціон з продажу необробленої деревини у м. Черкаси на УУБ

Починаючи з 01 липня 2021 року акредитуватися для участі в аукціоні з продажу необробленої деревини у м. Черкаси можна на сайті uub.com.ua – на ліцензованій товарній біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”. Раніше великі партії лісу-кругляку продавалися за прямими договорами, однак цей спосіб здобув сумнівну репутацію. Реалізація заготовленої деревини на прозорих електронних біржових аукціонах дозволить збільшити кількість учасників, а головне – зробить їх чесними та прибутковими.

Як у Черкасах проходять аукціони з продажу необробленої деревини

Сьогодні продаж лісу є одним із найпопулярніших напрямів біржових торгів. Попри те, що аукціони з реалізації деревини на біржах функціонують всього більше року, вони вже встигли завоювати прихильність громадян. 

Від самого початку головним завданням нового проекту, запущеного урядом спільно з Державним агентством лісових ресурсів України , було подолання корупції в сфері продажу лісу-кругляку, попередньо заготовленого лісгоспами з усієї країни.

Довгий час майже кожен аукціон з продажу необробленої деревини в Черкасах, Львові, Києві та інших регіонах зазнавали нещадної критики. Однак новий уряд оголосив 2020-2021 рік періодом тотальної детінізації української економіки. Продаж будь-яких активів, що належать державі, із застосуванням незаконних махінацій – це, по суті, крадіжка у простих громадян. Реалізація лісу-кругляку на біржових торгах допомагає позбутися звичних «договорняків» та забезпечує справедливе ціноутворення. Прийняти участь у відкритих аукціонах усі бажаючі зможуть після акредитації на Української універсальної біржі.

УУБ закликає усіх бажаючих взяти участь в аукціоні з реалізації лісу-кругляку в м. Черкаси

Використання біржових механізмів для реалізації деревини дозволяє державі досить успішно вирішити одразу три проблеми:

  1. Всі кошти від продажу лісу надходять до бюджету, а не осідають у кишенях чиновників.
  2. Лісгоспи та підприємства-замовники нарешті можуть здійснювати торгівлю сировиною за наявною ринковою ціною.
  3. Введено електронний облік обігу деревини, отримати доступ до якого може кожен охочий.

Що ж стосується торгів необробленою деревиною, то лише за листопад 2022 року лісозаготівельні підприємства, продаючи ліс на торгах УУБ, отримали 813 млн. грн. прибутку. Ця галузь відрізняється високим попитом, а чимало великих деревообробних компаній вже стали постійними клієнтами Української універсальної біржі. А головне – електронні аукціони відбувалися без порушень, у чому могли переконатися усі бажаючі.

Хочете стати учасником аукціону з продажу необробленої деревини у Черкасах? Акредитуйтеся на uub.com.ua, обирайте цікаві лоти та робіть переможні ставки! Дізнайтеся першими про появу нових торгів – налаштуйте Email-розсилку та  лісові боти Української універсальної біржі в Telegram та Viber.