Продаж необробленої деревини у Житомирі на аукціоні УУБ

З 01 липня 2021 року взяти участь в аукціоні з продажу необробленої деревини у м. Житомир та інших населених пунктах України усі охочі можуть в торговій системі Української універсальної біржі. Саме тоді набув чинності Закон №738-IX, який стосується реалізації проекту з переведення торгівлі лісом на ліцензовані товарні біржі.

Особливості продажу необробленої деревини на біржових торгах у м. Житомир

Сьогодні необроблена деревина є одним із найпопулярніших напрямів  електронних біржових торгів. Щодня на ліцензованих товарних біржах, серед яких лідером є ТОВ “Українська універсальна біржа”, оголошуються та проводяться десятки нових лісових аукціонів.

Раніше частину необробленої деревини лісгоспи продавали за прямими договорами. Та цей підхід відкривав безліч можливостей для створення корупційних схем. Так, керівники лісових господарств напряму домовлялися з деревообробними компаніями, при цьому вартість і обсяги проданої сировини часто замовчувалися.

Наприклад, ліс-кругляк фактично реалізовувався за ціною, яка була значно нижче ринкової, за що продавець отримував чималий відкат. Також інформація про великі партії деревини не потрапляла до системи електронного обліку, що ускладнювало контроль за вирубкою, заготівлею та подальшим використанням лісу-кругляку.

Порівняно з іншими товарами, які успішно реалізуються на ліцензованих біржах, проект продажу лісу-кругляку було запущено відносно недавно. Однак отримані за 17 місяців результати приголомшують: завдяки аукціонам з продажу необробленої деревини у Житомирі, Луцьку, Черкасах, Івано-Франківську, Рівному лісові господарства щомісячно заробляють сотні мільйонів гривень.

Для прикладу, лише за жовтень 2022 року реалізація лісу на торгах Української універсальної біржі принесла державним лісгоспам понад 383 млн грн. Цей факт свідчить про високий попит на необроблену деревину серед вітчизняних деревообробних та інших компаній, а також про можливість лісових господарств забезпечувати споживачів необхідною сировиною навіть в умовах війни.

Подати заявку на участь в аукціоні з продажу необробленої деревини у м. Житомир на біржі УУБ

За понад рік біржової торгівлі лісом державні лісгоспи вже отримали понад 20 млрд грн доходу (враховуючи дію воєнного стану - це чудовий показник). Для того, щоб взяти участь в аукціоні з продажу необробленої деревини у Житомирі або будь-якому іншому місті, достатньо зробити кілька простих кроків:

  1. Акредитуватися на uub.com.ua за напрямом “Необроблена деревина та пиломатеріали”.
  2. Сплатити необхідні внески.
  3. Обрати цікавий лот та подати заявку на участь.
  4. Зробити власну цінову пропозицію та перемогти!

Підписуйтеся на регулярну електронну розсилку, офіційну сторінку Української універсальної біржі у Facebook, лісові Viber- та Telegram-бот – швидко отримуйте інформацію про кожен новий аукціон з продажу необробленої деревини у Житомирі.