Промислову деревину можна купити на онлайн-аукціонах УУБ

Промислова деревина являє собою круглі лісоматеріали хвойних або листяних порід. Реалізація такої сировини в електронній системі Української універсальної біржі розпочалася 17 місяців тому, але вже принесла державним лісгоспам чималі прибутки.

Проведення аукціонів з продажу необробленої деревини різних порід, класів якості та призначення саме на ліцензованих товарних біржах дозволяє лісовим господарствам щомісяця отримувати сотні мільйонів гривень. Це вкотре доводить ефективність біржової торгівлі, яка забезпечує чесне функціонування ринку лісоматеріалів.

Застосування промислової деревини та умови її реалізації на біржових торгах

Зазвичай промислова деревина реалізується у формі колод з корою, які очищені від сучків. Поставляється у круглому або колотому вигляді, зважаючи на замовлення споживача. 

Деревина потрапляє до розряду промислової через певні вади і дефекти. До перших належать тріщини, сучки, ураження грибками, червоточини, неправильна форма стовбура. Вони знижують якість матеріалу і обмежують можливість його подальшого використання.

Через механічні пошкодження у процесі заготовки, сортування, обробки, транспортування виникають дефекти. Серед них виділяють звугленість, сторонні елементи, деформації, порізи та ін. 

Лісоматеріали для промислового використання отримують з:

  • стовбурів дерев;
  • відходів лісозаготівель;
  • цілих дерев без коріння;
  • залишків деревини без хімічної обробки.

Такий матеріал може застосовуватися для різних цілей: виробництва теплової чи електричної енергії, як сировина для деревних плит, для виготовлення трісок та стружок тощо. Згідно з Законом № 738-IX, державні лісгоспи зобов’язані продавати весь обсяг заготовленого лісу на ліцензованих товарних біржах.

Продаж промислової деревини на Українській універсальній біржі

Приєднуйтеся до чесних та об’єктивних аукціонів з продажу необробленої деревини, що проходять в електронній торговій системі Української універсальної біржі (utsd.uub.com.ua).

Звертайтеся за допомогою до наших фахівців за телефоном (044) 3-830-830. Вони дадуть відповідь на всі ваші питання, вирішать юридичні чи технічні проблеми, а також допоможуть взяти участь у торгах, розробивши для вас переможну стратегію.

Незважаючи на те, новачок ви у сфері публічних аукціонів чи досвідчений учасник, інтерфейс електронної системи utsd.uub.com.ua буде зручним для всіх. Слідкуйте за останніми новинами про торги лісом на офіційній сторінці УУБ у Facebook.

Не проґавте нові аукціони з продажу промислової деревини, використовуючи Email-розсилку від УУБ та зручні Telegram- та Viber-бот. 

Купуйте необроблену деревину, використовуючи електронну торгову систему Української універсальної біржі,ставайте учасником чесного та відкритого ринку лісоматеріалів. Біржа УУБ стане вашим надійним супутником на шляху до перемоги.