Купити технічну деревину на онлайн аукціонах УУБ

З 2019 року в Україні, відповідно до європейських норм, деревина поділяється на чотири класи (A, B, C, D). Технічна деревина може належати до останнього класу якості або, якщо її довжина 2-4 метри, відноситися до окремої категорії промислового використання. З таких матеріалів виробляють технологічні тріски чи застосовують у якості палива.

Технічна деревина – способи використання та реалізація

Технічна деревина може бути промислового або непромислового використання, круглою або колотою. Вона непридатна для виготовлення пиломатеріалів, подальшої обробки і застосування в будівництві. Такі лісоматеріали хвойних і листяних порід використовують у виробництві теплової та електричної енергії у формі піролізу, гідролізу тощо. 

Також подібна деревина продається у вигляді колод з корою, очищених від сучків. Лісоматеріали для непромислового використання застосовуються як сировина для деревних плит, систем центрального опалення, печей, камінів. Можуть бути у формі колод, розрізаних вздовж чи впоперек або колотої деревини залежно від вимог споживача.

Сировиною для технічних лісоматеріалів можуть стати:

  • стовбурова деревина;
  • цілі дерева без коріння;
  • залишки деревини, що не піддавались хімічній обробці;
  • відходи лісозаготівель (верхівки, товсті гілки тощо).

З 01 липня 2021 року технічна деревина різних порід, як і інші лісоматеріали, успішно реалізуються на електронних біржових аукціонах. Починаючи з цього дня, набув чинності Закон “Про товарні ринки”, що передбачає обов’язковий продаж деревної продукції на торгах, організованих ліцензованими товарними біржами, зокрема ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Переваги такої процедури очевидні: доступність повної інформації про проведений аукціон для громадськості, зручність укладання договору про купівлю без зайвої бюрократії, розширення ринку та збільшення кількості потенційних покупців.

Ліцензовані товарні біржі допомагають ефективно боротися з корупцією у лісовій галузі. Реалізація необробленої деревини на відкритих аукціонах приносить регулярний прибуток державним лісгоспам. Відповідно отриманий дохід відтепер спрямовується на розвиток лісової галузі.

Продаж технічної деревини на ліцензованій біржі УУБ

Для того, щоб взяти участь в аукціонах з продажу лісоматеріалів на ліцензованій товарній біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”, потрібно пройти нескладну процедуру акредитації на сайті uub.com.ua.

Після цього ви отримаєте доступ до торгів технічною деревиною різних порід (сосна, ясен, клен, липа тощо) в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua.

Скористайтеся додатковими опціями Української універсальної біржі, серед яких: регулярна Email-розсилка з новими та актуальними аукціонами, сповіщення та сортування торгів за допомогою спеціальних лісових Telegram- та Viber-бота. Новини у сфері продажів необробленої деревини ви також можете знайти на нашій офіційній сторінці у Facebook.