Прозорро.Продажі проводить аукціони в умовах воєнного стану

Державне підприємство “Прозорро.Продажі” адмініструє електронну торгову систему (далі - ЕТС), яка забезпечує організацію та проведення аукціонів, гарантує безпечність та справедливість реалізації державних, комунальних та приватних активів. На час дії воєнного стану Prozorro.Sale спрощує умови проведення торгів, що підвищує їх ефективність.

Учасники електронних аукціонів попередньо акредитуються на будь-якому з офіційних майданчиків Прозорро.Продажі. Наприклад, ТОВ “Українська універсальна біржа”, що за багатьма показниками є одним із лідерів ЕТС. УУБ докладає максимум зусиль для забезпечення справедливості та відкритості торгів у цей непростий час.

Як функціонує електронна торгова система Prozorro.Sale у воєнний стан

В умовах воєнного стану Прозорро.Продажі спрощує процедуру аукціонів. Зокрема, оновлено умови проведення торгів, переліку необхідних для участі документів та сплати обов’язкових внесків. 

На сьогодні до функціонала ЕТС внесено низку змін, серед яких:

  1. Період подання пропозицій для участі в торгах зменшено до 2-х днів (замість стандартних 35-40).
  2. На період дії воєнного стану всі необхідні документи підписуються з допомогою КЕП.
  3. За результатами аукціону сторони мають затвердити договір не пізніше, ніж через три дні після наступної доби, коли було сформовано протокол.
  4. Система визначає переможцем торгів учасника, що запропонував найвищу ціну за лот. За спрощеними умовами не передбачається проведення додаткових раундів чи підвищення цінових пропозицій.
  5. Скасовується сплата реєстраційного внеску.
  6. Гарантійний внесок не може становити менш як 1% від вартості лоту та визначається організатором. 

Варто зазначити, що спрощені умови проведення електронних аукціонів не стосуються торгів з реалізації земельних ділянок та об’єктів малої приватизації.

В умовах воєнного стану Прозорро.Продажі забезпечує справедливе функціонування економіки

Прозорро.Продажі навіть в умовах воєнного стану продовжує функціонувати, забезпечуючи стабільну роботу електронної торгової системи, що відповідає за організацію та проведення аукціонів з реалізації різних видів майна.

На сьогодні здійснювати торгівлю на Prozorro.Sale можна лише за умови акредитації на будь-якому з офіційних майданчиків. Ми рекомендуємо користуватися послугами перевірених платформ на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”, яка вже понад 20 років функціонує у сфері проведення аукціонів.

Якщо у вас виникли питання чи пропозиції щодо торгів з реалізації того чи іншого майна, зателефонуйте за номером (044) 221-32-33. Наші фахівці допоможуть розв’язати будь-яку вашу проблему та відреагують на наявні запити.

Налаштуйте Email-розсилку Української універсальної біржі та боти в Telegram і Viber, щоб отримувати оперативну інформацію про майбутні аукціони та їх результати.