Реалізація арештованого майна на електронних торгах Прозорро.Продажі 

Починаючи з 2015 р. переважне право реалізовувати заблоковані державною виконавчою службою активи мала спеціальна система реалізації конфіскованого і арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, що підпорядковується Міністерству юстиції. Однак вже восени 2019 року тодішній Прем’єр-міністр О. Гончарук сповістив про наміри уряду в майбутньому проводити подібні аукціони через електронну систему Прозорро.Продажі.

Реалізація арештованого майна в Україні проходитиме на майданчиках ДП «Прозорро.Продажі»

Відповідно до чинного законодавства, арештованим майном вважаються об’єкти приватної власності, що були вилучені державою і підлягають примусовій реалізації для погашення боргів перед кредиторами. Реалізація арештованого майна на торгах може зацікавити учасників з багатьох причин. Досить часто тут трапляються справжні скарби – елітні авто, нерухомість у найвідоміших містах України, побутова техніка, найновіші гаджети та багато іншого. Однак головна умова лишається незмінною – аукціони мають відбуватися прозоро, без порушень законодавства та корупції. У цих питаннях існуючий порядок реалізації арештованого майна давно дискредитував себе. Так, опис найцікавіших об’єктів нерідко не відповідав дійсності, вартість лотів свідомо занижувалася, учасники не отримували сповіщення про старт аукціону або він взагалі проводився на користь конкретних осіб.

Усіх перелічених недоліків можна уникнути, використовуючи для проведення електронних торгів з реалізації арештованого, конфіскованого і іншого майна інноваційний модуль Прозорро.Продажі. За останні три роки на спеціальних онлайн-майданчиках, таких як «Українська універсальна біржа», було проведено 280 тис. публічних аукціонів, у яких змагалися 19 тис. учасників. Ідея продажу найрізноманітнішого державного і приватного майна на торгах, що проводяться у глобальній мережі, блискавично довела свою ефективність. Швидкий доступ, чіткі правила гри, відсутність ризиків та корупційних махінацій допоможуть залучити до електронних торгів з реалізації арештованого майна в Україні максимально можливу кількість потенційних покупців, у короткий термін продати виставлені лоти та отримати з цього хороший прибуток.

Взяти участь в електронних торгах з реалізації конфіскованого та арештованого майна запрошує майданчик sale.uub.com.ua

24 мільярди гривень – саме на таку суму вдалося поповнити державний бюджет завдяки реалізації непотрібних об’єктів на майданчиках ProZorro.Sale. Зовсім скоро останні замінять досить неоднозначну систему торгів арештованими активами. Тож, якщо вас цікавлять подібні активи, достатньо зареєструватися на електронній платформі sale.uub.com.ua. Слідкувати за появою нових аукціонів зручно за допомогою регулярної електронної розсилки, а також нашого Telegram-бота. Безліч корисної інформації ви знайдете на офіційній Facebook-сторінці «Української універсальної біржі». Тож обирайте цікаві лоти, робіть ставки та перемагайте в торгах!