ДП СЕТАМ - УУБ є офіційним оператором з продажу арештованого майна

Головним завданням створеного Мінюстом державного підприємства «СЕТАМ» стала відкрита реалізація через електронні торги майна, арештованого Державною виконавчою службою. Згідно із затвердженим у 2016 р. «Порядком реалізації арештованого майна», система електронних торгів відповідає за проведення і організацію онлайн-аукціонів, виконує їх технічний та програмний супровід, гарантує всім учасникам захист особистих даних і збереження інформації. Однак у тестовому режимі торги «СЕТАМ» проводилися у багатьох областях України ще з 2014 р. Всього за пару місяців організація довела свою ефективність: сьогодні компанія має більше 20 регіональних відділень. За весь час роботи системи електронних торгів арештованим майном було продано 24 000 лотів, а їх сумарна вартість склала майже 4 мільярди гривень.

Електронні аукціони ДП «СЕТАМ»: переваги роботи з OpenMarket

Головна мета СЕТАМ – ефективний продаж майна, арештованого за рішенням суду для погашення несплачених боргів. Гарантією законності та прозорості даного процесу є пряма реалізація активів, що знаходяться під арештом, на відкритих електронних аукціонах. Кожен онлайн-аукціон СЕТАМ є надзвичайно дієвим механізмом, адже під час його проведення використовуються надсучасні інструменти електронної торгівлі. На сьогоднішній день організація має достатньо розгалужену мережу філіалів та велику клієнтську базу. Відповідно, залучення такої кількості учасників (наразі в системі офіційно зареєстровано більше 55 000 користувачів) значно підвищує конкуренцію, завдяки чому виставлені на торги СЕТАМ лоти продаються за максимально вигідною, ринковою ціною.

Також варто відмітити, що підприємство першим в Україні успішно впровадило технологію Blockchain – у 2017 р. з її використанням вдалося суттєво оновити систему державного земельного кадастру. Саме так з’явився OpenMarket – простий у використанні та ефективний засіб продажу арештованих активів шляхом проведення СЕТАМ аукціону у мережі інтернет із застосуванням захищеної системи Blockchain. Використання блокчейну дозволяє проводити банківські транзакції без посередників, що значно прискорює процедуру, зменшує поточні витрати та автоматично усуває можливі корупційні схеми.

СЕТАМ прикладає максимум зусиль, впроваджуючи новітні технології, що роблять продаж арештованого майна ще зручнішим і прозорішим. Ці цінності поділяє і електронний майданчик «Української універсальної біржі», який відтепер є офіційним оператором системи електронних торгів арештованим майном.

Публічні торги СЕТАМ – купити арештоване майно на майданчику uub.in.ua

«Українська універсальна біржа» працює на ринку з 1997 р. – компанія є однією з перших подібних установ, яка почала надавати широкий спектр біржових послуг. Електронний майданчик УУБ успішно проводить торги з продажу нерухомості, земельних ділянок, автомобілів, об’єктів малої приватизації, прав вимоги за кредитними зобов’язаннями чи дозволів на розробку корисних копалин.

Приєднавшись до системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), «Українська універсальна біржа» стала акредитованим майданчиком з продажу заблокованих державою активів. Великий досвід компанії та злагоджена команда добре підготовлених фахівців зробить цей процес легким та зручним. Ми також маємо велику клієнтську базу, що посилить загальний інтерес до реалізації арештованих активів. Реєструйтеся на офіційному сайті uub.in.ua, вчасно дізнавайтеся про появу нових лотів та перемагайте в торгах!