Сировина для рудстійки на прозорих аукціонах біржі ТОВ УУБ

З 01 липня 2021 р. деревну сировину для рудстійки підприємства закуповують на електронних біржових аукціонах. Завдяки цьому процес купівлі-продажу лісу став значно прозорішим, а держбюджет поповнився на сотні мільйонів гривень. Взяти участь в онлайн-торгах необробленою деревиною на ліцензованій біржі УУБ надзвичайно просто – достатньо заповнити онлайн-заяву на отримання акредитації та сплатити обов’язкові грошові внески.

Що таке сировина для рудстійки. Особливості її використання

Руднична стійка являє собою круглий матеріал з деревини хвойних порід, який використовують для укріплення гірничих виробок. Сировину для рудстійки отримують з тонкомірної хвойної деревини – найкраще для цього підходять сосна, ялина, кедр, ялиця або модрина. Лісоматеріали при цьому мають бути чітко визначеного розміру, а попередні заготовки – відповідати конкретно встановленій специфікації.

Руднична стійка попередньо очищається від кори, а сучки обрізаються практично повністю – вони не повинні сильно виступати на поверхні стовбура. Торці сировини для рудстійки спилюють перпендикулярно до поздовжній осі серцевини. Кут спилювання не має перевищувати 1 см. Перешкодою для використання деревини як опорного матеріалу для виготовлення рудничних стійок може стати наявність гнилі (у т. ч. внутрішньої), зарубів і затесок, які порушують цілісність волокон дерева.

Як відбувається продаж сировини для рудстійки на

Українській універсальній біржі?

Протягом кількох останніх років влада впровадила кілька експериментальних проектів, згідно з якими заготовлену деревину державні лісгоспи мали реалізовувати через спеціальні майданчики та товарні біржі. Деякий час в електронних аукціонах обов’язково приймали участь найбільші лісозаготівельні господарства, що мають річний прибуток понад 10 млн. грн.

Починаючи з 01 липня 2021 р. продаж необробленого лісу, зокрема сировини для рудстійки, почав проходити виключно на товарних біржах, що мають відповідну ліцензію. Беззаперечним лідером серед аналогічних компаній стала Українська універсальна біржа – за 15 років роботи наші клієнти, що виграли торги, сплатили державі мільярди гривень прибутку.

Обираючи на біржових аукціонах необроблену деревину, зокрема якісну сировину для рудстійки, майте на увазі, що найчастіше її використовують у наступних сферах: кам’яно-вугільній та гірничо-збагачувальній промисловості. Головною перевагою цього матеріалу є його здатність витримувати надвеликі вертикальні навантаження. У порівнянні з металом або бетоном, дерево більш легке та водночас еластичне, добре піддається обробці, а коштує значно дешевше. До того ж, дерев’яні заготовки зручно підганяти одна під одну. Цікава деталь – при розтріскуванні необроблена деревина видає специфічний звук, який може попередити гірників про усадку ґрунту або обвал.

Маєте питання? На них з радістю дадуть відповідь наші консультанти. Отримуйте сповіщення про нові торги сировиною для рудстійки та іншими видами необробленої деревини на ТОВ «УУБ» на електронну пошту або у зручному Viber- чи Telegram-боті.