Хвойна техсировина та інші види деревини – купити на біржі УУБ

Багато підприємств деревообробної та низки інших галузей сьогодні використовують зручні електронні біржові торги для придбання листяної або хвойної техсировини. До останньої категорії відносяться найменш якісні сорти деревини, відповідно і ціна на подібні лоти досить демократична.

Характеристики хвойної техсировини, особливості її реалізації в системі utsd.uub.com.ua

Технічна сировина представляє собою покриту корою деревину, що використовується для різноманітних технологічних і промислових потреб. В Україні лісозаготівельні господарства реалізують техсировину протягом всього року, оскільки чимало виробництв залежать від вчасної поставки необхідних матеріалів. Дана категорія лісоматеріалу представляє собою деревину, яка є проміжною ланкою між пиловником і балансом.

Для цього виду лісопродукції прописані чіткі норми ДСТУ. Наприклад, довжина техсировини хв коливається в діапазоні від 4 до 6 м. При цьому діаметр одного дерева сягає 70 см.

Окрім розміру, велике значення надається наступним характеристикам:

  • фізичним (наявність обвуглених, гнилих або трухлявих ділянок);
  • механічним (кривизна, кількість сучків);
  • екологічним (рівень забруднення навколишнього середовища);
  • санітарним (чи не була деревина завезена із зони сильного радіаційного або хімічного забруднення).

Купити техсировину хв на електронних аукціонах Української універсальної біржі

Після набуття чинності Закону “Про товарні ринки”, у якому йдеться про обов’язкову реалізацію необробленої деревини на біржових торгах, техсировину хв можна придбати всього у два кліки. Пройшовши нескладну процедуру акредитації на ліцензованій біржі ТОВ “Українська універсальна біржа”, ви зможете приймати участь в онлайн-торгах, оголошених державними лісгоспами.

Вже понад рік необроблена деревина реалізується на зручних, мобільних та надзвичайно ефективних біржових торгах. Навіть в умовах воєнного часу державні лісгоспи активно оголошують в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua все нові аукціони. Це означає, що попит на лісопродукцію в Україні залишається стабільно високим.

Так, лише протягом жовтня поточного року в електронній торговій системі Української універсальної біржі було проведено 808 та 242 аукціони з продажу необробленої деревини та пиломатеріалів відповідно. Загальна сума реалізованої на торгах лісопродукції склала майже 500 млн грн, з яких понад 25 млн грн - додатковий дохід, отриманий завдяки підвищенню стартової вартості лотів.

Якщо ви хочете дізнатися більше про особливості аукціонів з продажу техсировини хв та інших видів деревини – замовте консультацію фахівців Української універсальної біржі, зателефонувавши за номером (044) 3-830-830. Для отримання актуальної інформації про майбутні торги та їх результати налаштуйте Email-розсилку або підпишіться на наші зручні лісові Viber- і Telegram-бот.