Твердолистяна техсировина на відкритих біржових торгах

На рівні з діловою деревиною, у придбанні твердолистяної техсировини також зацікавлені чимало підприємств. З 01 липня 2021 року найбільш вигідно робити це на електронних аукціонах, які проводяться товарними біржами на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Вже понад рік в Україні діє Закон “Про організовані товарні ринки”, згідно з яким необроблена деревина, заготовлена державними лісгоспами, реалізується на біржових торгах. Запроваджені зміни допомагають долати корупцію та роблять ринок значно прозорішим.

Характерні особливості твердолистяної техсировини, сфери її використання

Техсировина тл (з дерев твердолистяних порід) представляє собою деревні матеріали, що підлягають реалізації для різноманітних технічних потреб. На ТОВ “Українська універсальна біржа” необроблену деревину у великих обсягах закуповують деревопереробні комбінати, теплові електростанції, підприємства, що спеціалізуються на виробництві меблів чи ДСП.

Твердолистяна техсировина надзвичайно затребувана у виробництві дров, адже по суті вона є некондиційним матеріалом. Деревину технічного призначення не можна використати для виготовлення обрізної чи необрізної пилопродукції. Найбільш якісними лісоматеріалами вважаються: балансова листяна і хвойна деревина твердолистяних порід, горбиль та технологічна щепа.

Довгий час, купуючи необхідну деревину у лісгоспів, компанії, що працюють у деревообробній галузі, стикалися з купою бюрократії та сумнівних махінацій. Користуючись своїм становищем, відповідальні особи значно завищували собівартість заготовленого лісу. До того ж, механізм формування ціни лишався непрозорим для більшості учасників ринку.

Електронні аукціони, що проходять в електронній торговій системі utsd.uub.com.ua допомагають купувати різноманітну лісопродукцію, що надаються державними чи комунальними підприємствами. Такі торги завоювали прихильність як потенційних покупців, так і суспільства в цілому.

Вже понад рік підприємці купують деревину на біржах. І практика показує, що представники приватного бізнесу чудово розуміють переваги біржових торгів, а тому й кількість учасників аукціонів залишається стабільно високою.

Реалізація техсировини тл в електронній системі Української універсальної біржі

Станом на грудень 2022 року в електронній торговій системі Української універсальної біржі вже оголошено понад 3000 публічних торгів. Щомісячно отриманий прибуток складає сотні мільйонів гривень – ці гроші тепер витрачаються на розвиток лісозаготівельної галузі, а не привласнюються нечесними посадовцями.

Якщо ви прагнете купувати твердолистяну техсировину чесно, без договорняків і відкатів, просто зараз акредитуйтеся на Українській універсальній біржі. Наші досвідчені фахівці радять врахувати наступні поради під час пошуку прибуткових торгів:

  • обов'язково перевіряйте фактичні обсяги та умови зберігання сировини;
  • зверніть увагу на місце розташування лісгоспу;
  • перевірте наявність транспортних розв’язок та зручних під’їзних шляхів, у тому числі у місці доставки.

Ще більше інформації про продаж необробленої деревини на УУБ можна дізнатися, зателефонувавши до нашої служби підтримки - (044) 3-830-830. Слідкуйте за появою нових аукціонів на офіційній сторінці у Facebook, за допомогою Email-розсилки, Viber- і Telegram-ботів.