Електронний торговий майданчик арештованого майна sale.uub.com.ua

Прозорро.Продажі стала торговим майданчиком арештованого майна. Такі зміни влада затвердила 28.08.2020 року. До вже існуючого “Порядку реалізації арештованого майна” були внесені поправки, що затверджують Prozorro.Sale як адміністратора електронної торгової системи.

Електронний торговий майданчик арештованого майна Прозорро.Продажі

Сьогодні політика Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства полягає в об’єднанні всіх продажів в єдину прозору систему. Це дозволить збільшити конкуренцію на ринках, зробити торги публічними та неупередженими, покращити сервіс для користувачів.

Раціональним рішенням у цій ситуації стало використання електронної системи Прозорро.Продажі, адже вона за 4 роки роботи довела свою надійність та ефективність у багатьох сферах. Серед них мала приватизація, нерухомість, деревина, автомобілі, майно банкрутів, земельні ділянки тощо. Завдяки публічним аукціонам вдалося забезпечити прозорість процедури та максимізацію цін на державні активи. Об’єкти, які роками могли бути без власника, тепер приносять дохід у держбюджет.

Тому, затвердивши Prozorro.Sale як єдиний електронний торговий майданчик з реалізації арештованого майна, уряд підвищує чесність і прозорість та ліквідовує корупційний фактор на цьому ринку.

Новий порядок реалізації таких об’єктів передбачає ще також розподіл функцій адміністрування системи онлайн-торгів та їх організації, повернення учасникам гарантійних внесків за спрощеною процедурою, налагодження процедури, наслідків та підстав дискваліфікації учасників публічних аукціонів.

Майданчик реалізації арештованого майна - УУБ

Ринок арештованого майна оцінюють у розмірі 3,2 млрд. грн. за період 2019 і першого півріччя 2020 року. Існує прогноз, що скоро він стане ще більшим і вийде на нові майданчики Прозорро.Продажі такі, наприклад, як Українська універсальна біржа. 

Завдяки цьому відбудуться такі позитивні зміни:

  • процедура реалізації арештованого майна стане більш прозорою та відкритою для громадськості;
  • зросте кількість учасників на торгових майданчиках арештованого майна та зацікавлених осіб;
  • збільшиться вартість таких активів, що в свою чергу збільшить надходження до держбюджету.

Саме в такому результаті зацікавлені фахівці майданчика Української універсальної біржі. Ми входимо до п’ятірки кращих платформ системи Прозорро.Продажі. За чотири роки роботи дохід від аукціонів, проведених від майданчика УУБ, складає 1,5 млрд. грн.

Ми щодня працюємо над удосконаленням сервісу. Зареєструвавшись на сайті sale.uub.com.ua, ви можете скористатися такими функціями:

  • налаштування потрібних аукціонів за фільтрами;
  • регулярна E-mail-розсилка з актуальними торгами;
  • Telegram-бот та Viber-бот, що відсортують аукціони за різними критеріми та сповістять про їх проведення;

Також ми маємо сторінку нашого майданчика на Facebook, де кожного дня публікуються цікаві новини про продажі у системі Prozorro.Sale, та  YouTube-канал УУБ з відео-інструкціями про участь в аукціонах.