Купити арештоване майно у Львові на електронному майданчику УУБ

В даний момент арештоване майно у Львові продається через державну систему електронних торгів. У 2015 р. її створення ініціювало Міністерство юстиції, яке наразі повністю контролює дану установу. Однак на зустрічі з журналістами у грудні 2019 р. О. Гончарук – тодішній Прем’єр-міністр України – зробив офіційну заяву про наміри уряду запустити продаж арештованого майна у Львові, Києві, Вінниці та інших регіонах країни через акредитовані майданчики ProZorro.Sale.

Продаж арештованого майна у Львові на відкритих аукціонах Прозорро.Продажі

Згідно із затвердженим у 2016 р. Порядком реалізації арештованого майна, сьогодні продажу на електронних аукціонах підлягають усі рухомі чи нерухомі активи, які належали боржникам. Після вилучення їх мають розпродати у примусовому порядку для погашення кредитних зобов’язань. Робити це швидко та ефективно планувалося на сучасних онлайн-торгах, які організовуються з використанням найсучасніших комп’ютерних технологій.

До 2015 р. купити арештоване майно у Львові можна було лише на закритих офлайн-аукціонах, що породжувало безліч можливостей для корупції. Так, часто до розпродажу допускалися виключно «свої» учасники, найбільш цікаві активи віддавалися за безцінь або ж взагалі зникали зі списку лотів. У звичайному форматі аукціони не приносили великих прибутків – лише 20% торгів проходили успішно, причому стартова ціна проданих активів збільшувалася максимум на 3%. Загалом через корупцію і пряме порушення законодавства лише протягом 2012-2013 рр. держава зазнала збитків, які оцінюються в 1 млрд. грн.

З моменту запуску електронних торгів арештованим майном у Львові, Черкасах, Полтаві та інших містах України було проведено 60 000 успішних аукціонів, всього ж у системі зареєструвалися більше 71 000 потенційних покупців. Завдяки продажу конфіскованих активів до державного бюджету надійшли 1,5 млрд. грн. Однак чим далі, тим менш прозорим ставав цей спосіб розпорядження майном, яке вилучається державною виконавчою службою.

Врешті-решт Кабінет міністрів прийняв рішення продавати арештоване майно у Львові та інших регіонах України на публічних торгах ДП «Прозорро.Продажі». На думку представників влади, це допоможе спростити саму процедуру банкрутства, зробити не тільки продаж, а і опис та оцінку подібних активів дійсно чесною та прозорою.

Купити арештоване майно у м. Львів пропонує майданчик sale.uub.com.ua

Електронна система Прозорро.Продажі була створена у 2016 р. – в її основу покладені ті самі принципи, на яких будувався надзвичайно успішний проект Прозорро.Держзакупівлі. Її головне завдання – відкритий продаж різноманітних об’єктів, які перебувають у державній, комунальній чи приватній власності.

Завдяки аукціонам ProZorro.Sale, участь у яких ви зможете прийняти на майданчику Української універсальної біржі, державний та місцеві бюджети вже поповнилися на 26 млрд. грн. І головне – усі торги проводяться публічно, а дані про продані активи розміщуються у відкритому доступі, тож ознайомитися з ними можуть не тільки контролюючі органи, а й звичайні громадяни.

Щоб дізнатися більше про те, як можна купити арештоване майно у Львові та інших містах України через майданчик sale.uub.com.ua, зателефонуйте персональному консультанту - (044) 221-32-33. Підписуйтеся на Telegram-бот нашого майданчика та першими дізнавайтеся про появу нових аукціонів!