Як проходять аукціони з продажу необробленої деревини у Львові

З 01 липня 2021 року кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Львові, Києві або Одесі проводиться у спеціалізованих електронних торгових системах, таких як utsd.uub.com.ua. Використання публічних онлайн-торгів відмінно зарекомендувало себе у багатьох сферах, наприклад, під час реалізації і здачі в оренду житлових і офісних приміщень, об’єктів малої приватизації, майна банкрутів, різноманітних транспортних засобів (легкових і вантажних автомобілів, літаків, пароплавів, вагонів «Укрзалізниці»). 

Лише за рік відкриті аукціони з продажу необробленої деревини у Львові, Полтаві, Черкасах та інших містах України додали до держбюджету понад 15 млрд грн, тож цей напрям є надзвичайно перспективним для держави.

Ефективний продаж необробленої деревини у Львові на аукціоні УУБ

Реалізація всього лісу на публічних біржових торгах стала частиною глобального проекту з детінізації української економіки. Разом із впровадженням електронного реєстру заготівлі та картою планових рубок продаж необробленої деревини на електронних аукціонах допомагає не лише відповідним органам, а й звичайним громадянам контролювати обіг цінного ресурсу.

На відміну від торгів за прямими договорами, на хід яких часто впливають сторонні особи, аукціони, за організацію та проведення яких відповідають ліцензовані товарні біржі, є на 100% публічним. Дані про вартість, обсяги та переможців публікуються у відкритому доступі і переглянути їх може кожен охочий у будь-який час. Важливий момент: саме під час прозорого аукціону у ході змагання учасників формується насправді конкурентна ринкова ціна на ліс.

З 01 липня 2021 року всі державні лісгоспи в обов’язковому порядку продають необроблену деревину у Львові та інших містах на біржових аукціонах. Завдяки цьому держава щомісячно отримує доходу на сотні мільйонів гривень, що дозволяє інвестувати в розвиток галузі. Для прикладу, лише в жовтні 2022 року державні лісгоспи реалізували на аукціонах Української універсальної біржі необробленої деревини на 383 млн грн. Ще 115 млн грн вдалося отримати завдяки продажу пиломатеріалів.

Подати заявку на участь в аукціоні з продажу необробленої деревини у м. Львів

Як показує статистика, покупцями необробленої деревини у Львові, Житомирі чи Рівному виступають як великі промислові підприємства, так і представники малого та середнього бізнесу. За майже півтора року до торгів на біржах, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа” вже долучилися тисячі підприємців з різних куточків нашої країни.

Цікавить онлайн-аукціон з продажу необробленої деревини у Львові? Всього в один клік акредитуйтеся на на офіційному сайті Української універсальної біржі - uub.com.ua – тут ви знайдете багато корисної інформації про лісові торги. Також підписуйтеся на Email-розсилку і наш Viber- та Telegram-бот – вчасно дізнавайтеся інформацію про нові аукціони та здобувайте перемогу у відкритій та чесній боротьбі!