Правила проведення аукціону по оренді земельних ділянок на Прозоро.Продажі

У зв’язку з відкриттям ринку сільськогосподарських угідь та ухваленням низки важливих законопроектів багатьох українців хвилює, яким саме буде порядок проведення аукціону на право оренди землі. Вже відомо, що продаж та надання в тимчасове користування таких ділянок відбуватиметься на електронних торгах. Завдяки тому, що потенційні орендарі чесно змагатимуться за представлені лоти, землевласники отримають за них справедливу винагороду.

Правила проведення аукціону з оренди земельних ділянок на Прозоро.Продажі

Відповідно до ЗУ «Про продаж державних і комунальних ділянок с/г землі та права тимчасового користування ними через електронні аукціони», торги проводяться у наступних випадках:

  1. реалізація або здача в оренду землі у разі винесення відповідного рішення органів місцевої влади та виконавчих органів влади;
  2. сільськогосподарських ділянок незалежно від форми власності;
  3. у примусовому порядку за рішенням державного або приватного виконавця згідно з положеннями закону «Про виконавче впровадження».

Як проходить аукціон на оренду землі? Згідно з сучасними вимогами, торги відбуватимуться виключно у електронному форматі. Завдяки мережі Інтернет слідкувати за їх перебігом можуть усі бажаючі. Робити це зручно на спеціальних майданчиках, підключених до системи Prozorro.Sale, наприклад платформі Української універсальної біржі. Переможцем визначається учасник, який запропонував найбільшу ціну. Саме з ним, згідно з новим порядком проведення аукціону по оренді землі, укладають договір на тимчасове користування ділянкою сіьгосппризначення.

Брати участь у торгах мають право фізичні та юридичні особи, що є громадянами України (належать українцям), вчасно завантажили необхідні документи, сплатили грошові внески (реєстраційний і гарантійний) та внесли свою цінову пропозицію.

Організатором відповідно до правил проведення аукціону з оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення виступає:

  • власник;
  • органи місцевого самоврядування;
  • орган виконавчої влади;
  • державний чи приватний виконавець.

Для проведення торгів землею організатор попередньо укладає договір з електронним майданчиком, підключеним до єдиного модуля Prozorro.Sale.

Як виграти аукціон на оренду землі на майданчику sale.uub.com.ua?

Завдяки 40 акредитованим платформам, у тому числі майданчику Української універсальної біржі, порядок проведення аукціону на право оренди землі стає повністю автоматизованим. Усі документи та підписані договори учасники торгів земельними ділянками сільгосппризначення завантажуватимуть безпосередньо на Прозоро.Продажі. Це робить процедуру повністю прозорою, бо будь-які порушення легко відслідкувати та оскаржити.

Крім цього, відкриті онлайн-аукціони приносять державі та власникам лотів значний прибуток. За чотири роки у такий спосіб було проведено 378 тис. публічних торгів, сумарний дохід від яких склав 40 млрд. грн. Велика кількість майданчиків допомагає залучити до аукціонів значну кількість учасників. Завдяки чесному, конкурентному змаганню ціни на сільськогосподарські ділянки зростатимуть, від чого землевласники тільки виграють.

Як виграти аукціон на оренду землі с/г призначення? Відповідь проста – довіритись фахівцям майданчика Української універсальної біржі. З 35 тис. учасників, зареєстрованих у системі Prozorro.Sale, більше 6 тис. є клієнтами саме нашої платформи. Загалом же переможці торгів, зареєстровані на сайті sale.uub.com.ua, тільки за останній місяць сплатили державі 2,3 млн. грн.

Не втрачайте час – за більш детальною консультацією звертайтеся до наших менеджерів (044)221-32-33. Слідкуйте за появою нових лотів за допомогою E-mail-розсилки, наших земельних Telegram- і Viber-ботів, робіть ставки та перемагайте в торгах!