Заготівля лісу та його продаж на електронних біржових торгах

Для економіки України заготівля лісу – важливий напрям, що потребує додаткових інвестицій. Водночас раніше через численні корупційні схеми при подальшій реалізації необробленої деревини ми щорічно втрачали мільйони гривень прибутку. Продаж лісу на електронних біржових аукціонах, зокрема організованих ТОВ “Українська універсальна біржа”, докорінно змінює ситуацію, що склалася. Будь-яку дію продавця чи покупця тут легко проконтролювати, а отримані завдяки торгам кошти регулярно поповнюють держбюджет.

Характерні особливості вітчизняної заготівлі лісу

Довідкова інформація: 16% території нашої держави вкрито лісом. За показником лісистості ми займаємо 9-е місце в Європі та 6-е – за запасами лісоматеріалів. Лише Державному агентству лісових ресурсів підпорядковується більше 7 млн. гектарів лісу. А це 73% від загальної площі деревних насаджень в Україні.

Заготівля лісу представляє собою звалювання дерев з подальшим формуванням цілих колод (сортиментів) або хлистів (прямих відрізків конкретної довжини, очищених від сучків). Її здійснюють на заздалегідь узгоджених ділянках. Крім цього, лісозаготівлею прийнято називати і вибіркове вирубування дерев конкретного розміру і якості – повного сухостою, частково засохлих, зламаних рослин. Це також можуть бути прохідні рубки або проріджування молодняка.

Зазвичай заготівля лісу відбувається на значній відстані від міст і сіл. У деяких випадках продаж необробленої деревини здійснюється безпосередньо на місці рубки. В цілому ж, крім технічного оснащення, для успішного результату розділення хлистів на сортименти необхідно довірити справжнім професіоналам, які добре ознайомлені з ДСТУ по заготівлі якісної деревної сировини.

Перспективи заготівлі лісу та її подальшої реалізації на Українській універсальній біржі

Беручи до уваги цілий ряд показників, а саме тип заготівлі лісу, метод рубки, технічне оснащення та діючі санітарні норми, можна зробити закономірний висновок про високий рівень розвитку даного напрямку. Якщо говорити про окремі породи дерев, то в Україні дефіцит спостерігається лише по дубу. Усі інші види деревини заготовляють навіть з надлишком.

Великим кроком стало створення електронного реєстру, в якому фіксуються спеціальні квитки для законної заготівлі лісу. Саме на основі таких дозвільних документів лісгоспи здійснюють свою діяльність по всій території України. Далі заготовлена деревина реалізується деревообробним підприємствам.

Раніше це відбувалося за прямими контрактами, однак вже зараз ліс можна купити на ліцензованих товарних біржах. Все, що вам потрібно – обрати ТОВ “Українська універсальна біржа”, пройти нескладну процедуру акредитації та сплатити обов’язкові грошові внески.

Ми зробили все можливе, щоб використання нашого сервісу приносило клієнтам лише задоволення. До ваших послуг найкращі менеджери, отримати консультацію яких можна за номером (044) 3-830-830. Підписуйтеся на офіційну сторінку Української універсальної біржі у Facebook, отримуйте нагадування про актуальні торги з продажу лісу на Email, у Viber- або Telegram-боті.