Продаж земельних ділянок з аукціону в системі Прозорро.Продажі

Менше, ніж за місяць, а саме 01 липня 2021 р., в Україні офіційно відбудеться запуск електронних аукціонів з продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Для держави, 70% загального земельного фонду якої становлять аграрні угіддя, цей крок є надзвичайно важливим. Останні 20 років політики вміло маніпулювали настроями суспільства, лякаючи українців масовою скупкою найродючіших чорноземів вітчизняними олігархами та іноземцями. Як наслідок – ідея продажу земельних ділянок з аукціону досі не отримала значної підтримки серед населення, 15% якого володіє значною частиною наявних с/г угідь.

Продаж земельних ділянок через аукціон Prozorro.Sale

За словами провідних фахівців, запуск цивілізованого ринку землі забезпечить законне право українців розпоряджатися своїм майном. Цього вони були позбавлені останні 20 років. Готовність організувати для кожного землевласника або потенційного покупця прозорий та цілком безпечний аукціон продажу земельних ділянок с/г призначення надсилає усім партнерам України чіткий сигнал: «Ми прагнемо підтримати своїх громадян та надати їм конституційну можливість на свій розсуд використовувати настільки цінний актив».

Довготривалий мораторій по суті знецінив сільськогосподарську землю в Україні. Змушені продавати ділянки за досить заплутаними і однозначно незаконними схемами, люди майже не отримували прибутки за свої паї. Не набагато кращою склалася і ситуація з орендою приватних угідь. Користуючись ситуацією, великі підприємства роками віддавали за використання паїв символічну плату, кладучи до кишені сотні тисяч гривень прибутку.

Очікується, що продаж земельних ділянок на аукціоні, який буде по-справжньому прозорим і конкурентним, призведе до суттєвого зростання їх вартості – принаймні до 3000$. До речі, така ціна є найнижчою у всій Східній Європі. Як приклад, у сусідній з Україною Польщі 1 га угідь сільськогосподарського призначення коштує 10 000$.

Досягти відкритого продажу земельних ділянок на аукціоні, що буде однаково доступним учасникам з різних регіонів та забезпечить рівні шанси на перемогу, допоможе електронна система Прозоро.Продажі. Високотехнологічний стартап, що став відомим у всьому світі, поступово зводить корупційні домовленості нанівець, допомагаючи державі отримувати прибуток від незатребуваних активів.ф

Взяти участь в аукціоні з продажу земельних ділянок на електронному майданчику sale.uub.com.ua

Система електронних торгів Prozorro.Sale дала державі простий та водночас зручний інструмент для управління сотнями різноманітних об’єктів, які замість витрат на утримання можуть і повинні приносити дохід. До цього вигоду від аукціонів, що часто проводилися у буквальному сенсі за зачиненими дверима, одержували ті, хто знав «потрібних» людей у відповідних органах влади.

Зараз на будь-якому аукціоні з продажу земельних ділянок, що проходить на сайті Української універсальної біржі – спеціалізованому майданчику Прозорро.Продажі – цей актив можна придбати за зрозумілою та відкритою процедурою. За останні чотири роки у цей спосіб було проведено 376 тис. публічних торгів, що принесли державі більше 40 млрд. грн. Після реєстрації на одному з 40 акредитованих майданчиків учасники можуть легко обрати лот у відповідній категорії. Все, що лишиться – дочекатися аукціону та зробити переможну ставку!

Підписуйтеся на боти по землі майданчика УУБ у Viber і Telegram, слідкуйте за появою нових аукціонів з продажу земельних ділянок на нашій сторінці у Facebook або за допомогою щоденної E-mail-розсилки.