Оренда майна в воєнному стані через електронну торгову систему (ЕТС) Прозоро.Сейл

У розрізі нинішніх подій багатьох українських підприємців цікавить, чи проводять під час військового стану аукціони через електронну торгову систему Prozorro.Sale. Поспішаємо вас запевнити: незважаючи на війну, ДП «Прозорро.Продажі» та акредитовані майданчики, у тому числі ТОВ «УУБ», продовжують свою роботу. А отже у будь-який момент з будь-якого куточку світу ви можете придбати або орендувати потрібні об’єкти.

Публікація нового аукціону під час воєнного стану в електронній торговій системі Прозоро.Продажі

Через підлий напад північного сусіда з 12.00 24 лютого 2022 р. електронна система Prozorro.Sale працює в режимі воєнного стану. У цей особливий період були спрощені умови організації торгів – здебільшого зміни стосуються строків проведення, переліку документів, необхідних для участі, оплати реєстраційних і гарантійних грошових внесків.

Так, починаючи з 04 квітня 2022 р. період між публікацією нового аукціону під час воєнного стану в електронній торговій системі Прозорро.Продажі і датою його безпосереднього проведення було скорочено з мінімум 30 до усього 2 днів. Нові правила стосуються реалізації та здачі в оренду комерційних активів, що перебувають у державній або комунальній власності та не поширюються на торги землею чи об’єктами малої приватизації.

Для того, щоб економіка країни продовжувала працювати навіть під час війни, ДП «Прозорро.Продажі» полегшило умови проведення електронних торгів – принаймні там, де це було можливо. Для організаторів аукціонів зараз передбачені максимально гнучкі правила. Це робиться для того, щоб вони могли за екстрено короткий термін не лише виставити лоти на продаж, а й укласти договір з покупцем. Також в воєнному стані в електронній торговій системі (ЕТС) Prozorro.Sale оренда або реалізація державного майна відбувається без формального підписання договору (або з накладенням лише цифрового підпису). Відповідне рішення організатор приймає на свій розсуд, про що заздалегідь повідомляє учасників в оголошенні про проведення аукціону.

Чи працює під час воєнного стану електронна торгова система Прозоро.Продажі та як взяти участь у торгах на майданчику ТОВ «УУБ»?

Хочете дізнатися, чи проводять під час військового стану аукціони через електронну торгову систему Прозорро.Продажі? Незважаючи на непрості обставини, акредитовані електронні майданчики, у тому числі sale.uub.com.ua, весь цей час продовжували працювати у звичному режимі. Лише протягом перших двох місяців повномасштабної війни на подібних платформах відбулося майже 1 700 прозорих торгів, що поповнили держбюджет більше, ніж на 150 мільйонів гривень.

Станом на початок травня 2022 на Prozorro.Sale оголошено більше 1 000 аукціонів загальною вартістю 1,6 млрд. грн. Зокрема, сьогодні на торгах орендарі державного і комунального майна можуть отримати значні знижки. Просто зараз підпишіться на щоденну E-mail-розсилку і спеціальний Телеграм-бот майданчика Української універсальної біржі, приймайте участь в аукціонах на Прозоро.Продажі і перемагайте!